detector.media
21.09.2018 12:55
Книжка Асєєва отримала спеціальну відзнаку у номінації «Свобода» Book Forum
Книжка Асєєва отримала спеціальну відзнаку у номінації «Свобода» Book Forum
Спеціальну відзнаку у номінації «Свобода» книжкової премії BookForum отримала книжка «В ізоляції. Дописи про Донбас» ув'язненого в непідконтрольному українському уряду Донецьку журналіста Станіслава Асєєва.

20 вересня оголосили результати премії книжкового фестивалю Book Forum, що триває у Львові.

Фокусною темою цьогорічного фестивалю стала «Ринок свободи».

Нагадаємо, книжка Станіслава Асєєва, який перебуває в полоні бойовиків з червня 2017-го року, вийшла друком з ініціативи «Радіо Свобода» у видавництві «Люта справа». До неї увійшли публікації, написані журналістом із непідконтрольних українському уряду територій для «Радіо Свобода», «Дзеркала тижня» та «Українського тижня».

Загалом на конкурс BookForum Best Book Award було подано 508 видань від 103 видавництв, а журі засідало у трьох містах: Києві, Харкові та Львові.

Гран-Прі цьогорічної премії здобувала книжка «Наш Герб. Українські символи від княжих часів до сьогодення» Андрія Гречила й Богдана Завітія («Родовід»).

У номінації «Класична українська література» перемогла книжка «Листи. Леся Українка» («Комора»). У номінації «Сучасна українська поезія» – «Антологія молодої української поезії» («А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га»).

У номінації «Класична іноземна література в українському перекладі» нагороду отримала книжка «Сенека. Моральні листи до Луцілія» («Апріорі»). У номінації «Сучасна іноземна література в українському перекладі» перемогла книжка «За лаштунками в музеї» Кейт Аткінсон («Наш Формат»).

У номінації «Non-fiction» відзначили книжку «Ми були солдатами… і молодими: Я-Дранґ — битва, що змінила війну у В’єтнамі» Гаролда Ґреґорі Мура й Джозефа Лі Ґелловея (видавництво «Астролябія»). А в номінації «Біографія» перемогла книжка «Наречена Шульца» Агати Тушинськаої («Видавництво 21»).

У номінації «Історія» перемогла книжка «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» американської журналістки Енн Епплбом («HREC-PRESS»). 

З повним переліком переможців можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, MediaSapiens радив десять книжок-новинок до Book Forum Lviv, написаних українськими та іноземними журналістами.

Фото: Сергій Нужненко, «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY