detector.media
20.09.2018 12:17
Петро Порошенко підтримав ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора РФ
Петро Порошенко підтримав ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора РФ
Президент України вважає, що частина нашого інформаційного поля так само окупована, як частина території.

Про це він сказав з парламентської трибуни 20 вересня 2018 року під час виголошення щорічного послання до Верховної Ради України.

За словами Президента України, п’ята колона піднімає голову, намагається зібрати до купи різні свої шеренги, користуючись перевагами демократії, активізується в інформаційному просторі, тому він підтримує ідею прийняття законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора Російської Федерації.

«Наше завдання надзвичайно складне – дати їм відсіч не порушуючи норм європейської демократії. Свою роль бачу в тому, щоби силою закону і силою переконання не дати жодного шансу тим, хто міг би поставити під сумнів наш власний шлях, шлях незалежності, шлях європейської та євроатлантичної інтеграції! Однак деякі українські політики тиражують фейки російської пропаганди, намагаються зняти з агресора  відповідальність за війну, цинічно перекладаючи  її з Росії на Україну. Деякі телеканали, газети та інтернет-видання стали неприхованими рупорами російської пропаганди. Поділяю думку голови Верховної Ради проте, що у період виборів питання інформаційної безпеки є одним із головних; що частина нашого інформаційного поля так само окупована, як частина території. Радий, що в парламенті теж усвідомлюють глибину цієї проблеми. В Україні все ще діє мережа російської агентури, яка бере під контроль медіа, плодить «незалежні» громадські організації. Вони незалежні від України, але підконтрольні Кремлю, і роздмухують антиукраїнські, антиєвропейські та антиамериканські настрої. Отож, підтримую ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора. Наголошую, саме держави-агресора, тому такий закон жодним чином не вплине ані на громадянське суспільство, ані на мас медіа, ані на свободу слова», – сказав глава держави.   

Також у своєму виступі Петро Порошенко наголосив, що істотно посилилися позиції української мови на радіо, телебаченні, в кінематографії та книговидавництві.

Як повідомлялось, 17 вересня на погоджувальній раді лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив про ініціативу створення законопроекту про реєстрацію іноземних агентів в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY