detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
19.09.2018 20:25
«Викрадена принцеса» зібрала майже $5 млн у міжнародному прокаті
«Викрадена принцеса» зібрала майже $5 млн у міжнародному прокаті
На цей момент загальний бокс-офіс анімації «Викрадена принцеса» виробництва студії Animagrad (Film.ua Group) складає майже п’ять мільйонів доларів.

Про це розповів продюсер Єгор Олесов під час дискусії, присвяченій українській анімації, що пройшла сьогодні, 19 вересня, в рамках щорічної конференції Kyiv Media Week.

Нагадаємо, анімаційний фільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», створений студією Animagrad за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийшов у національний прокат 7 березня. Ще до початку українського прокату права на стрічку було продано в близько 50 країн світу.

Фільм виходив на широкі екрани в Литві, Латвії, Сербії, Чехії, Ізраїлі, Естонії, Польщі, Словенії, Туреччині, Румунії, Хорватії, Болгарії, Боснії і Герцеговині, Єгипті, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейті, Лівані, Йорданії, Катарі, Омані та Бахрейні, В’єтнамі та інших країнах. 

Єгор Олесов розповів, що наразі команда чекає виходу стрічки в прокат у Венесуелі, Чилі, Кореї, Китаї, Японії. Також є плани прокатувати фільм в англомовних країнах.

«Для нас це перший такий великий досвід із міжнародних продажів. Ми вчимося, набиваємо шишки. Думаю, наступний проект буде даватися нам легше», – прокоментував він.

Нагадаємо, анімація «Викрадена принцеса» стала переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування склала близько 20% від загального бюджету в 95 млн грн.

Мультфільм побив рекорд із касових зборів серед українських фільмів. За перший вікенд прокату в Україні стрічка зібрала майже 21,5 млн грн

«Викрадена принцеса», створена за мотивами казки Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила», розповідає про пригоди мандрівного актора Руслана та його друга Нестора, які намагаються врятувати київську принцесу Мілу, дочку князя Володимира, від страшного мага Чорномора, котрий викрав її та хоче висмоктати з неї життя. Як і кожна добра казка, «Викрадена принцеса» закінчується хепі-ендом і герої отримують по заслугах: Руслан із Мілою – кохання, суперники та вороги Руслана – копирсання в болоті з ризиком перетворитися на жаб.

Режисер – Олег Маломуж, сценарист – Ярослав Войцешек. Персонажів озвучували: зірки шоу-бізнесу Надя Дорофєєва та Олексій Завгородній (гурт «Время и стекло», головні ролі), Сергій Притула, Маша Єфросиніна, Дмитро Монатік, актори Юрій Горбунов, Олег Волощенко, Роман Луцький, спортсмени Василь Вірастюк і Олександр Усик та інші.

Як писав «Детектор медіа», восени відбудеться прем’єра вистави за мотивами мультфільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY