detector.media
19.09.2018 19:15
Порошенко заявив, що українські радіостанції перевиконують україномовні квоти на 24%
Порошенко заявив, що українські радіостанції перевиконують україномовні квоти на 24%
Президент України Петро Порошенко заявив, що українські радіостанції перевиконують україномовні квоти на 24%, і це підтверджує суспільний запит на вітчизняну музику.

Про це він сказав на вечорі концертів Мирослава Скорика у Львівській філармонії, повідомила прес-служба президента.

Петро Порошенко повідомив, що за даними моніторингу, цього року загальнонаціональні радіостанції перевиконують встановлені квоти україномовних пісень на 24%, а місцеві – на 18%.

На його переконання, це свідчить про те, що їх запровадження повністю відповідає суспільному запиту. Петро Порошенко вважає, що саме квоти стали поштовхом до розвитку індустрії.

«Пам’ятаєте скільки каміння жбурляли в мене, коли я стояв на позиції запровадження мовних квот на українському радіо. Казали, що Порошенко хоче узурпувати владу і робить тиск на свободу слова. Та ні, ми з вами як раз захищали свобідне, але українське слово», - зазначив глава держави й додав, що «так само було, коли ми прийняли мовні квоти на телебаченні».

Пан Порошенко переконаний, що завдяки саме мовним квотам на радіо і телебаченні «нарешті ефір наповнився українським культурним змістом та цікавим україномовним продуктом».

«У нас з’явилося більше авторів та виконавців – творче середовище буквально вибухнуло новими пісенними проектами та музичними колективами. Радіостанціям є що транслювати. Українці почали слухати українські пісні», - наголосив президент.

Нагадаємо, у червні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за результатами моніторингу 26 загальнонаціональних телеканалів дійшла висновків, що всі вони перевиконують квоту передач європейського та українського виробництва, а російський продукт перестав домінувати в ефірі українського ТБ.

Фото Олега Дубини

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY