detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
19.09.2018 17:35
15% українців готові сплачувати додаткові кошти за контент – Володимир Паніотто
15% українців готові сплачувати додаткові кошти за контент – Володимир Паніотто
Дані соціологічних досліджень оприлюднив 19 вересня генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто на конференції «Ринок Pay TV в Україні» в рамках міжнародного медіафоруму Kyiv Media Week.

За даними опитувань КМІС, 32,2% українців платять за телебачення (мається на увазі не разова купівля устаткування, а регулярна оплата протягом останніх трьох місяців), а 66% – не платять. Не змогли дати відповіді на запитання – 1,7%.

Водночас дослідження виявили, що 15% українців готові сплачувати невеликі додаткові кошти (орієнтовно 30 грн) за те, щоб переглянути контент, який їх цікавить: певний фільм, серіал, спортивну програму. Не готові платити за контент 77,1%. Не змогли дати відповіді на запитання 7,9%.

При цьому загальнонаціональне телебачення є джерелом інформації для 76-97% українців (широкий діапазон зумовлений тим, що опитані могли вибирати кілька варіантів відповідей про джерела інформації). Інтернет є джерелом інформації для 50% опитаних, але користувачі не дуже йому довіряють і чекають, доки інформація з’явиться на телебаченні.

Серед тих, хто готовий платити додаткові кошти за контент, люди як з не дуже високим рівнем матеріального забезпечення (їм вистачає на харчування, необхідний одяг, життя), так і середнім рівнем (вистачає на інші покупки, крім дорогих речей), з вищою освітою, кваліфіковані спеціалісти, які розмовляють вдома українською мовою, живуть на Заході України, чоловіки, віком 40-49 років.

Фото: Kyiv Media Week

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY