detector.media
18.09.2018 12:04
Звільнили директора дитячого будинку-інтернату, який напав на знімальну групу «112 Україна» (ДОПОВНЕНО)
Звільнили директора дитячого будинку-інтернату, який напав на знімальну групу «112 Україна» (ДОПОВНЕНО)
Раніше головне управління Національної поліції України в Дніпропетровській області порушило кримінальне провадження через побиття знімальної групи телеканалу.

Світлана Федик, журналістка розслідувального проекту «Ліга корупції» каналу «112 Україна», написала у Facebook, що директора Верхньодніпровського дитячого будинку-інтернату №2 Геннадія Феденка звільнили.

Раніше пані Світлана заявила у поліцію щодо факту побиття Феденком та психіатром, який працює у дитячому будинку, знімальної групи телеканалу. За словами журналістки, працівники дитбудинку вдарили її та побили оператора, розбивши відеокамеру та відібравши телефон. Знімальна група працювала над матеріалом про психоневрологічний інтернат.

Як повідомили «Детектору медіа» в комунікаційному відділі ГУНП, 12 вересня було порушено кримінальне провадження за частиною першою статті 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

У соціальній мережі Світлана Федик пише, що вони з оператором вимагатимуть перекваліфікації справи на «статтю про розбій». «Бо в нашій країна за просто перешкоджання журналістській діяльності ніхто не карає. Лише з часом закривають справи», — пише вона.   

У прес-службі Дніпропетровської обласної ради «Детектору медіа» підтвердили, що Геннадія Феденка звільнили. З цього приводу готують офіційну заяву облради.

Нагадаємо, з початку 2018 року експерти ІМІ зафіксували в Україні загалом 168 випадків порушень свободи слова у 23 регіонах.

Фото: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY