detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
17.09.2018 14:16
Китайські продюсери пропонують українським телеканалам п’ять оригінальних форматів
Китайські продюсери пропонують українським телеканалам п’ять оригінальних форматів
Китайські телепродюсери пропонують українським телеканалам п’ять оригінальних форматів для можливої копродукції, адаптації формату або придбання прав на показ. Проекти були презентовані на спеціальному скринінгу Focus on China, що відбувся 17 вересня в рамках міжнародного медіафоруму Kyiv Media Week.

«Китайський ринок – другий за обсягами грошей, що вкладаються в контент, – зазначила Вікторія Ярмощук, виконавча директорка «Української кіно асоціації» та директорка компанії MRM, що організовує Kyiv Media Week. – Щороку в Китаї понад 10 млрд доларів витрачаються на виробництво контенту. При цьому ефір китайських мовників на 46% заповнений контентом з інших країн. Сподіваємося, що наш форум стане ще одним кроком для дистрибуції китайського контенту в Україні».

У Китаї працює понад 2000 телеканалів і понад 20 OTT-платформ, китайський контент присутній на Netflix. Цього року китайські продюсери представили 9 оригінальних форматів на каннському телеринку і хочуть розширювати дистрибуцію свого контенту.

У Києві китайські телепродюсери презентували п’ять оригінальних форматів:

1. Анімаційний мультсеріал про Панду (Panda Series) виробництва CCTV Animation. Анімаційна студія CCTV Animation виробляє 300 анімаційних фільмів і серіалів на рік. Серія про Панду – приклад копродукції Китаю з іншими країнами. За останні роки CCTV Animation підписала копродукційні угоди про виробництво спільних мультсеріалів про Панду із Чехією («Панда і Кріт»), Росією («Панда і Крош»), Новою Зеландією («Панда і Ківі»), Південно-Африканською Республікою («Панда і Газель»). Кожен складається з 52 епізодів тривалістю 12 хвилин кожен.

2. Мелодраматично-комедійний серіал «Адвокати з розлучень» (Divorce Lawyers) від продакшн-компанії Youhug media розповідає про історії, в які потрапляють двоє чоловіків-адвокатів, що спеціалізуються на розлученнях, про їхню роботу та особисте життя. Серіал ішов у Китаї одночасно на чотирьох телеканалах і 20 днів утримував першість у топі за обсягами глядацької аудиторії.

3. Історично-пізнавальний телепроект «Листи наживо» (Letter Alive) від компанії Share TV Media – це програма, в якій актори театру читають (і грають голосами) реальні листи з минулого: наприклад, листи солдат китайської армії 2000-літньої давнини або листи відомих письменників. У такий спосіб розповідається історія Китаю, зображується еволюція суспільства, описуються долі конкретних людей. Хронометраж одного випуску – 60 хвилин. У Китаї вийшло вже два сезони цієї програми.

4. Культурологічно-пізнавальне реаліті-шоу «Шедевр» (The Masterpiece) від компанії Beijing Satellite TV. У кожному епізоді тривалістю 60 хвилин двоє знаменитостей подорожують країною і відвідують визначних майстрів мистецтва або ремесел, живуть із цими майстрами і намагаються разом виготовити шедевр. У Китаї вже випустили два сезони шоу. Творці проекту пишаються тим, що досліджують стародавні традиційні китайські мистецтва й ремесла та змінюють думку молоді, яка вважала їх застарілими й нецікавими. Проект дає додаткові можливості монетизації: випуск брендованої сувенірної продукції, витворів мистецтва або ремесла.

5. Талант-шоу «Браво, Китай» (Bravo China) від компанії Dragon TV. У цьому шоу талантів учасники з усього світу змагаються в 40 різних традиційних китайських перформативних мистецтвах, зокрема і в китайській опері. Учасників оцінюють четверо членів журі (серед них оперний співак, поп-зірка, телеведучий) і 300 глядачів у залі. Учасники виконують мікс класичної та сучасної китайської опери, традиційної та популярної музики. Шоу отримало головну премію від китайського уряду.

Після скринінгу китайських форматів на Kyiv Media Week відбувається круглий стіл «Focus on China. Співпраця України та Китаю в галузі радіо і телебачення».

Організатори заходів Focus on China – Національне управління у справах радіомовлення і телебачення КНР спільно з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, за участю Shanghai Media Group, iFormats та «Української кіноасоціації».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY