detector.media
16.09.2018 13:14
Українському журналісту Олександру Гороховському висунули звинувачення в Казахстані (ДОПОВНЕНО)
Українському журналісту Олександру Гороховському висунули звинувачення в Казахстані (ДОПОВНЕНО)
Поліція вилучила міграційну карту Олександра Гороховського й пред'явила звинувачення в незаконній трудовій діяльності на території Казахстану.

Як повідомило видання Factcheck.kz, 15 вересня близько 12:00 в м.Уральську поліція перервала тренінг з фактчекінгу, що проводився в рамках «Школи журналістики» головного редактора тижневика «Уральський тиждень» Лукпана Ахмедьярова.

У тренінгу брав участь Олександр Гороховський. Поліція вручила українському журналісту повістку на судове засідання, яке відбудеться 17 вересня.

Казахське видання стверджує, що український консул уже зв'язався з паном Гороховським й йому призначено адвоката.

Як зрозуміло з відео, яке пан Ахмедьяров опублікував у Facebook, Олександра Гороховського підозрюють через заяву людини на ім'я Талгат Катауов. Чоловік зателефонував у поліцію і повідомив про те, що «тут проводиться семінар про Україну». 

Прес-секретарка посольства України в Казахстані Ірина Блащук у Facebook повідомила, що про це вже відомо консулу України в Казахстані Івану Алмаші. «Гороховський громадянин України - посольство буде захищати його інтереси», – запевнила пані Блащук.

У коментарі «Детектору медіа» Ірина Блащук уточнила, що поліцією складений протокол за незаєстровану трудову діяльність. За це правопорушення суд може зобов'язати пана Гороховського сплатити адміністративний штраф.

Олександр Гороховський – головний редактор проекту «Без брехнi», медіатренер, автор посібника «Фактчек як тренд журналістських розслідувань: можливості та перспективи».

«Детектор медіа» розповідав про виступ Олександра Гороховського на Львівському медіафорумі щодо його досвіду боротьби з фейками.

Фото з Facebook-сторінки Олександра Гороховського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY