detector.media
14.09.2018 14:05
19 вересня – тренінг з першої домедичної допомоги для журналістів
19 вересня – тренінг з першої домедичної допомоги для журналістів
19 вересня з 10:30 до 14:00 в рамках соціального проекту «Хелпер» відбудеться навчання першої домедичної допомоги для журналістів українських ЗМІ.

В організації повідомили, що щороку від зовнішніх чинників гине близько 40 тисяч людей, третина з них – діти. У 40% випадків смертельних випадків можливо уникнути, вчасно надавши постраждалим першу  домедичну допомогу.

Професіоналізм працівників полягає медіа в тому, аби доступно, оперативно і використовуючи правильну термінологію, створити інформаційний матеріал на тему першої домедичної допомоги. Тим не менш, практика показує нечіткість якісних описів надзвичайних подій з причин невпевненості у коректності написаних термінів, медичних процесів. Тим паче, що останні мають деякі зміни за державними протоколами.

Саме тому «Хелпер» прагне взяти на себе просвітницьку функцію, яка б забезпечила впевненість у правильності та якості матеріалів українських журналістів, тим самим піклуючись про рівень освіченості та інформаційної обізнаності громадськості. Адже так важливо знати, не лише «що, де коли?», але і «як саме? за допомогою яких медичних інструментів? Як правильно називається процес? яка грамотна назва причини певного випадку?».

Під час тренінгу журналістів навчать правильно використовувати медичну лексику та продемонструють навички надання першої домедичної допомоги.

Треніни для журналістів на тему домедичної допомоги проведе директор Мальтійської служби допомоги міста Києва, В’ячеслав Черненко, та його команда.

Зареєструватися на тренінг можна тут.

Контактні телефони: +380675360973
+380996406172

Соціальний проект «Хелпер» націлений на формування національної культури надання першої домедичної допомоги, зниження рівня смертності та подовження тривалості життя громадян України, який на першому етапі передбачає розвиток шкільної програми та обізнаності дітей та молоді щодо надання домедичної допомоги при побутовому травматизмі, нещасних випадках та інших надзвичайних ситуаціях.

Основне завдання проекту – навчити школярів тому, як правильно надавати невідкладну догоспітальну допомогу постраждалим людям, а також прищепити дітям систему цінностей, де основою є небайдужість до здоров’я і безпеки людини. В рамках проекту вже відбулося навчання понад 300 дітей.  

Проект “Хелпер” підтримують Міністерство освіти і науки України; Міністерство молоді та спорту України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство культури України; Міністерство інформаційної політики України, Мальтійська служба допомоги міста Києва, Всеукраїнська рада реанімації, Червоний Хрест України.

Проект підтримано «Європейською Бізнес Асоціацією», яка також дбає про здоров’я українців, і надає приміщення для проведення тренінгів за адресою Андріївський узвіз, 1а.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY