detector.media
14.09.2018 10:46
ЄС вимагає звільнення Романа Сущенка та інших політв’язнів
ЄС вимагає звільнення Романа Сущенка та інших політв’язнів
Європейський Союз засуджує вирок, винесений Верховним судом Росії журналісту Роману Сущенку, та вимагає негайного його звільнення, а також звільнення усіх інших українських політичних в'язнів.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на речника ЄС.

«Ми як Європейський Союз постійно наголошували на наших очікуваннях, що РФ негайно звільнить усіх протиправно утримуваних українських громадян на території Криму та в Росії», – заявили в ЄС.

Як зазначив речник ЄС, ім’я Романа Сущенка згадується разом з іншими українськими в’язнями Кремля у спільній заяві саміту Україна-ЄС, що відбувся у липні у Брюсселі.

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. Розгляд апеляції на вирок призначено на 12 вересня 2018 року.

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін повідомив, що Сущенко готовий просити Президента РФ Володимира Путіна про помилування.

Міжнародна та Європейська федерації журналістів (IFJ/EFG) засудили вирок українському журналісту Роману Сущенку.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY