detector.media
13.09.2018 10:22
У справі Крисіна суд оголосив перерву в підготовчому засіданні
У справі Крисіна суд оголосив перерву в підготовчому засіданні
Дарницький районний суд Києва оголосив перерву в підготовчому засіданні у справі обвинуваченого в координації нападів на активістів Євромайдану Юрія Крисіна

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

На оголошенні перерви у засіданні наголошував захист Крисіна, оскільки на засідання не з’явився ні потерпілий, ні його представник, повідомляє «Радіо Свобода».

Суддя заявила, що їй невідомі причини, чому потерпілий не з'явився.

Наступне підготовче засідання відбудеться 25 вересня о 12:00.

Нагадаємо, 6 серпня Дарницький районний суд Києва не задовольнив заяву про самовідвід головуючої судді у кримінальному провадженні проти Юрія Крисіна Ольги Просалової. Суд прийшов до висновку, що заява про самовідвід начебто не містить належних та підтверджених даних, що свідчать про наявність підстав для самовідводу.

26 липня Ольга Просалова задовольнила вимогу захисту Юрія Крисіна щодо відводу судді Любові Леонтюк. Остання розглядала справу щодо причетності Крисіна до викрадення та катування майданівців у 2014 році. Наступного дня Просалова була обрана головучою у цій справі, розгляд якої мав початися з початку.

Нагадаємо, що Юрій Крисін фігурує у справі про викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року. Раніше його також судили за вбивство журналіста В’ячеслава Веремія у 2014 році. 

Журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий «тітушками» і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

У грудні 2017-го Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна. 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду, змінивши вирок на 5 років тюрми.

У справі про викрадення майданівців 16 липня Юрію Крисіну продовжили термін тримання під вартою до 13 вересня включно. Тим самим суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Крисіну інкримінують 4 злочини, передбачені статтями 27 (підбурювання та пособництво у вчиненні злочину), 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї), 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості), 296 (хуліганство вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій). Загалом Крисіну загрожує до 10 років позбавлення волі.

Ще один фігурант справи, Сергій Чемес, провину визнав і активно співпрацює зі слідством. Крисін заперечує свою провину.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY