detector.media
12.09.2018 15:47
МІП та МЗС засудили рішення Верховного суду РФ щодо Сущенка
МІП та МЗС засудили рішення Верховного суду РФ щодо Сущенка
Міністерство інформаційної політики та міністерство закордонних справ України жорстко засуджують рішення Верховного суду РФ у справі проти журналіста Романа Сущенка про 12 років ув'язнення

МІП розмістив на своєму сайті заяву, у якій міністр інформаційної політики України Юрій Стець прокоментував рішення Верховного суду РФ:

«Важко очікувати справедливого рішення від суду найвищої інстанції у державі, яка вже давно забула, що таке правда, свобода і повага до прав людини. Але треба розуміти, що кожне таке рішення стосовно українських політв’язнів – це черговий цвях у домовину злочинного режиму, який зараз править у Кремлі», – сказав міністр.

Він також підкреслив, що дуже розраховує на підтримку міжнародної спільноти у питанні звільнення українських політв’язнів.

Також щодо рішення суду є реакція МЗС. Речниця міністерства Мар’яна Беца написала у Twitter: «Ілюзій щодо "вироку" журналісту Р.Сущенку не було. Незаконне і політичне рішення. Висловлюємо протест РФ, боремось далі».

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. Розгляд апеляції на вирок призначено на 12 вересня 2018 року.

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішенняМосковського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін повідомив, що Сущенко готовий просити Президента РФ Володимира Путіна про помилування.

Фото: Роман Цимбалюк

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY