detector.media
12.09.2018 14:51
Роман Сущенко готовий просити Путіна про помилування – Фейгін
Роман Сущенко готовий просити Путіна про помилування – Фейгін
Засуджений в РФ до 12 років ув’язнення український журналіст Роман Сущенко готовий звернутися до Президента РФ Володимир Путіна з проханням про помилування

Про це повідомив громадський захисник журналіста Марк Фейгін в ефірі Прямого каналу.

Фейгін повідомив каналу, що він наполягав на виправдувальному вироку та зазначив, що розраховував на зменшення терміну покарання.

Захисник також наголосив, що захист розраховує на політичну участь керівництва України у тому, щоб добитися від Кремля обміну Романа. Він вважає, що Сущенка можуть обміняти на перекладача Станіслава Єжова, якого підозрюють у роботі на спецслужби Росії.

Фейгін зазначив, що зараз важливо аби Сущенка не відправили відбувати покарання у віддалені регіони Росії.

«Роман готовий написати цей нещасний папірець з проханням про помилування. Неважливо, що ти напишеш, головне опинитися у Києві. Він вини як не визнавав, так і не визнає, але прохання про помилування абсолютно не означає, що ви визнаєте свою провину», – наголосив він.

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. Розгляд апеляції на вирок призначено на 12 вересня 2018 року.

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY