detector.media
10.09.2018 18:40
Телеканал Business купують інвестори, які перезапускають канал ТВі – Носиков
Телеканал Business купують інвестори, які перезапускають канал ТВі – Носиков
Business хоче повернути собі цифрову ліцензію та може отримати нових інвесторів.

Польські інвестори, за кошти яких телепродюсер і піарник Дмитро Носиков перезапускає телеканал ТВі, завершують угоду з купівлі ТОВ «ТРК "Погода ТБ"», яке володіло ліцензією телеканалу Business на цифрове ефірне мовлення в мережі «Зеонбуду». Про це «Детектору медіа» повідомив Дмитро Носиков.

За його словами, ТРК «Погода ТБ» хоче повернути собі цифрову ліцензію, яку їй не продовжила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

«Інвестори завершують угоду з купівлі "Погода ТБ", ліцензію на яку в нас намагаються забрати, і 17 вересня буде суд», – повідомив пан Носиков.

11 липня Нацрада відмовила ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» в продовженні цифрової ефірної ліцензії на мовлення каналу Business в мультиплексі МХ-3 компанії «Зеонбуд» через кілька санкцій, у тому числі за відсутність мовлення («Зеонбуд» вимкнув канал Business за борги).

Компанія оскаржила це рішення, і 28 серпня Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі і вирішив розглядати її за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

За даними єдиного державного реєстру, з 19 липня власником ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» виступає польська компанія Millstone&Co з Кракова, незадовго до цього власником мовника стала компанія «Ікслеймер Велью Лтд». Кінцевим бенефіціарним власником телекомпанії заявлений мешканець Донецька Михайло Жернов.

Раніше власником ТОВ «ТРК “Погода ТБ”» було ТОВ «Простір ТБ», яке належало чеській компанії «Медіа Європа А.С.». Кінцевим бенефіціаром цієї компанії телеканал Business раніше називав громадянку Чехії Катаржину Шімкову. Неофіційно канал Business пов’язували з колишнім першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим.

Телеканал Business був вимкнений «Зеонбудом» з мультиплексу МХ-3 за борги у 2016 році. Майно мовника було арештовано за рішенням суду.

Навесні 2017 року в каналу змінився директор: замість Сергія Сідорова став Дмитро Земських, а генеральним продюсером стала Анна Коляда. З 1 липня 2017 року колектив телеканалу Business відправили у примусову відпустку, зарплатню заборгували за кілька місяців.

Восени 2017 року Нацрада вирішила звертатися до суду з позовом про анулювання цифрової ліцензії каналу Business, але процес анулювання затягся. У лютому 2018 року Нацрада відмовила Business у продовженні супутникової ліцензії. 11 липня 2018 року члени регуляторного органу одноголосно відмовили мовнику в продовженні цифрової ліцензії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY