detector.media
Ярослав Підгора-Гвяздовський
«Детектор медіа»
10.09.2018 17:37
Компанія Едуарда Ахрамовича продала в Китай права на три українські мультсеріали
Компанія Едуарда Ахрамовича продала в Китай права на три українські мультсеріали
Українська група компаній Art Nation продюсера Едуарда Ахрамовича уклала угоду з китайським дистриб’ютором цифрового контенту Jetsen Huashi Wangju Cultural Media Co.Ltd. (Huashi.TV) щодо прав на показ трьох українських анімаційних міні-серіалів.

Угода була закрита на початку вересня і підписана в Пекіні. В пакет входять три серіали:«Козаки. Футбол», «Козаки. Навколо світу» і «Котигорошко та його друзі». «Козаки. Футбол» складається з 26 серій по 3 хвилини кожна, «Козаки. Навколо світу» – з 3 серій по 13 хвилин, «Котигорошко та його друзі» – з 4 серій по 13 хвилин. Використовувати контент китайська компанія має право для VOD-платформ.

Інна Калініна, відповідальна за угоду, каже: «Компанія Huashi.TV дуже активна на ринку контенту; це не телеканал, вони займаються всіма видами дистрибуції. При цьому не треба занижувати якість українського продукту – наша 2D-картинка, фони, анімація є дуже якісними, і китайці її відразу і дуже високо оцінили, і я б навіть сказала «на ура». І хоч контракт ухвалювався протягом півроку, це було пов’язано з величезною кількістю формальностей в самому Китаї».

Продюсер Art Nation Едуард Ахрамович зазначив: «Зараз анімаційна трійця козаків Грай, Тур і Око є найбільш відомими українськими анімаційними персонажами – за минулорічним опитуванням компанії GFK серед українців у віці 18+ 96% опитаних ідентифікували цих персонажів, 84% відповіли, що вони їм подобаються, а 73% - що дуже подобаються. Це стало можливим тому, що цикл мультфільмів про козаків вже існує понад 50 років, і тому, що мультфільми – без діалогів, а мова анімації зрозуміла всім, крім того, маємо тандем комедії та пригод. Як референс для світу – це Астерікс та Обелікс у Франції, Кріт у Чехії та Мумі-троль у Фінляндії. Для нас козаки є національними героями, уявляючи собою сукупний образ українців, а їх конвертацію у світ допомагає зробити актуальність і можливість поширення через різноманітний контент».

Серіал «Козаки. Футбол» був зроблений 2016 року режисером Мариною Медвідь на студії анімації «Барабан». Головним художником серіалу виступив Едуард Кирич, один з творців оригінального циклу мультфільмів«Як козаки…», що вийшов 1967 року на студії «Київнаукфільм». Прем’єра ідейного і формального продовження з підзаголовком «Футбол» відбулася 30 травня 2016 року на телеканалі «1+1».

Над «Козаками. Навколо світу» працювали в парі художник Едуард Кирич і режисер Марина Медвідь. Виробництвом займалася державна кіностудія «Укранімафільм», яку очолював Едуард Ахрамович.

Міні-серіал «Котигорошко та його друзі» режисерки Ярослави Руденко-Шведової 2014 року випуску мав прем’єрний показ того ж року на День Незалежності України на телеканалі «1+1».

Компанія Jetsen Huashi Wangju Cultural MediaCo.Ltd. (Huashi.TV) є одним з найбільших дистриб’юторів цифрового контенту в Китаї. Вона продає контент кінотеатральним мережам, телеканалам, DVD-магазинам, VOD-платформам і для використання на китайських авіалініях.В її пакеті зазначені понад 400 найменувань з України, Сполучених Штатів Америки, Франції, Кореї та інших країн світу. Вона має більше ніж 100 клієнтів, які користуються контентом Huashi.TV – серед них такі великі VOD-платформи, як YoukuTudou (Alibaba), iQiyi (Baidu), мобільні оператори Chinamobile, China Telecom, China Unicom та інші. Сукупно вплив компанії поширюється на 31 китайську провінцію, тобто охоплює 90% території Катаю, що складає близько 1 млрд 300 млн глядачів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY