detector.media
08.09.2018 16:57
Члени журі Венеційського кінофестивалю закликають звільнити Олега Сенцова
Члени журі Венеційського кінофестивалю закликають звільнити Олега Сенцова
Члени журі 75-го міжнародного Венеційського кінофестивалю закликали Росію не допустити смерті в тюрмі українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування.

Про це повідомляє France 24.

Актриса Наомі Воттс, актор і режисер Крістоф Вальц, кінорежисер Гільємро дель Торо та інші члени журі 75-го Венеційського кінофестивалю закликали російську владу звільнити Олега Сенцова, який голодує 118 днів у сибірській тюрмі.

Вони нагадали, що Олег Сенцов був «ув'язнений та піддавався тортурам ... після судового розгляду, який явно не поважав право на захист», а з моменту оголошення голодування 14 травня Сенцов схуд на 30 кілограмів.

Вони закликали Кремль негайно звільнити Олега Сенцова, щоб не дати йому померти.

Це звернення – вже другий заклик звільнити Олега Сенцова на 75-му Венеційському кінофестивалі, який завершується 8 вересня. Минулого тижня російський документаліст Віктор Косаковський виступив на підтримку Олега Сенцова.

Нагадаємо, в серпні 2015 року українського режисера Олега Сенцова Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту. Зараз його утримують в колонії «Білий ведмідь» за полярним колом у Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ. 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до російської влади звільнити усіх українських політв’язнів. Українська влада, українські та міжнародні правозахисники, культурні діячі та дипломати вимагають звільнити Олега Сенцова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY