detector.media
08.09.2018 15:01
«Детектор медіа» вітає з Днем українського кіно
«Детектор медіа» вітає з Днем українського кіно
Сьогодні, 8 вересня, в Україні відзначається професійне свято кінематографістів – День українського кіно.

Це професійне свято відзначається з 1996 року щорічно в другу суботу вересня, згідно з указом президента.

«Детектор медіа» вітає всіх кінематографістів, а також усіх причетних до становлення українського кіно та реформи кінематографії з професійним святом. Найкращий спосіб відсвяткувати – сходити до кінотеатру на сеанс українського фільму.

Нагадаємо, що зараз у прокаті йдуть українські стрічки «Таємний щоденник Симона Петлюри», «Бобот та енергія всесвіту», «Брама», «Гірська жінка: на війні».

А в столичному кінотеатрі «Кінопанорама» сьогодні показують ще декілька українських фільмів, знятих за останні роки: «Поводир», «Плем’я», «Моя бабуся Фані Каплан», «Інфоголік», «Припутні».

Свої вітання кінематографістам висловив Президент України Петро Порошенко. Він відзначив зростання обсягів кіновиробництва в Україні й успіхи вітчизняних стрічок у прокаті та запевнив, що держава буде підтримувати суспільний запит на своє кіно.

Також глава держави згадав про незаконно засудженого в Російській Федерації українського кінорежисера Олега Сенцова, який голодує 118-й день, вимагаючи від російської влади звільнити всіх українських політв'язнів: «Низький уклін, сердечні слова подяки та підтримки кінорежисеру Олегу Сенцову, який для всього світу став символом нескореності та мужності українців. Боротьба за звільнення Олега не припиняється ні на мить».

Ілюстрація: Фейсбук-сторінка Держкіно України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY