detector.media
07.09.2018 16:17
BBC виправила термін «українська криза» на «український конфлікт» в новинах про Донбас
BBC виправила термін «українська криза» на «український конфлікт» в новинах про Донбас
У МЗС України повідомила, що британська компанія BBC змінила вираз «українська криза» у своїх новинах стосовно конфлікту на Донбасі після скарги

Про це у Twitter повідомила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

«Вдячні BBCWorld за часткове коригування статті від 2.09. Посилання на "українську кризу" вилучено. Маленька, але важлива перемога», – написала вона.

Тепер на сайті ВВС рубрика називається Ukraine conflict.

Нагадаємо, ВВС News розмістили публікацію про похорон ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченко, назвавши його «лідером повстанців», які захопили «великі ділянки території» на Донбасі в результаті «повстання» у 2014 році.

У повідомленні, яке розміщене у розділі «Українська криза» (Ukraine crisis) зазначено, що 2 вересня «десятки тисяч людей зібралися, щоб вшанувати пам'ять лідера сепаратистів, підтримуваних Росією», назвавши вибух у кафе «Сепар», де загинув Захарченко, терактом.

Тоді речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца відреагувала на публікацію ВВС News і зазначила, що «в Україні немає кризи. Існує агресія Росії проти України. Репортаж має грунтуватися на фактах».

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. В ОРДО заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY