detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
06.09.2018 17:44
Ранкова програма виробництва «Ера-Медіа» може почати виходити на «Еспресо»
Ранкова програма виробництва «Ера-Медіа» може почати виходити на «Еспресо»
Телевізійний продакшн «Ера-Медіа» і телеканал «Еспресо» ведуть переговори щодо виходу на каналі ранкової програми виробництва ТОВ «Ера-Медіа».

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив засновник каналу «Еспресо», народний депутат України Микола Княжицький.

«Переговори тривають щодо ранкової програми. Ця програма має бути збалансованою, об’єктивною, не містити антиукраїнських матеріалів і виходити під редакційним контролем каналу "Еспресо"», – сказав він.

За інформацією джерел «Детектора медіа», мова йде про програму «Доброго ранку, країно!», від трансляції якої відмовився суспільний телеканал «UA: Перший», через що нині тривають судові спори між продакшном і суспільним мовником.

«Детектор медіа» також запитав у власника ТОВ «Ера-Медіа», народного депутата України Андрія Деркача, чи ведуться переговори з «Еспресо» саме щодо цієї програми.

«Повідомляю вам, що після нашого звернення про наступ на свободу слова, багато колег звернулися і надали свої майданчики. Ми їм вдячні, і якщо буде якесь рішення з цього приводу, ми повідомимо», – сказав він.

Нагадаємо, ТОВ «Ера-Медіа» виробляло для Суспільного ранкову програму «Доброго ранку, країно!». У липні Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) повідомила, що на «UA: Першому» ранкова програма закривається. Ведучі заявили, що програму закривають через те, що гостею ефіру стала Юлія Тимошенко, хоча телеканал повідомив про намір відмовитися від трансляції програми майже за місяць до цього ефіру.

ТОВ «Ера-Медіа» подало два позови проти закриття програми. 27 червня 2018 року Святошинський районний суд міста Києва прийняв ухвалу, яка заборонила НСТУ закрити програму «Доброго ранку, країно!». З 11 липня 2018 року програма «Доброго ранку, країно» продовжила виходити в ефірі «UA: Першого» через ухвалу суду.

Пан Деркач вважає, що керівники НСТУ «незаконно та із тиском на журналістів намагається позбавити ефіру програму «Доброго ранку, країно!».

Більш детально про те, що відбувається між компаніями, читайте у статті «Змія вкусила корову. Що сталося між «Ерою» і Суспільним»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY