detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
06.09.2018 11:29
Концерн РРТ планує до кінця року скоротити 500 співробітників
Концерн РРТ планує до кінця року скоротити 500 співробітників
Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення планує до кінця року скоротити понад 500 співробітників. Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей за результатами засідання правління, що відбулося 5 вересня.

Правління Концерну РРТ підбивало підсумки першого півріччя з урахуванням обставин вимкнення аналогового телебачення та обговорювало плани з виведення підприємства з кризової ситуації.

«У результаті вимкнення аналогового телебачення ми втрачаємо 29 млн грн. на місяць реальних коштів, за рахунок яких ми забезпечували трансляцію всієї Національної суспільної телерадіокомпанії України, яка поки що не платить за наші послуги, утримували колектив, сплачували податки. Ми просили уряд не поспішати вимикати аналогове телебачення, доки НСТУ не почала нам платити за послуги, але до нас не дослухалися. У результаті нам довелося вимкнути аналоговий сигнал, залишивши аналогове мовлення НСТУ, яка нам не платить. Власну цифрову мережу нам збудувати не дозволили», - розповів про ситуацію, в якій опинився Концерн РРТ Петро Семерей.

Правління Концерну РРТ вирішило, що буде виводити підприємство з кризи за рахунок економії, скорочення витрат, скорочення персоналу. «На початку року в нас працювало 2700 осіб. До кінця року ми плануємо скоротити більше 500 співробітників, уже скоротили 150 осіб. Усі будуть належним чином попереджені», - повідомив пан Семерей.

За його словами, після вимкнення аналогового телебачення Концерну доведеться зменшити зарплати співробітникам, у результаті чого з підприємства можуть піти фахівці. «Це велика проблема, і ми шукаємо варіанти, як зберегти кваліфікований персонал і пережити складні часи. Ми сподіваємося, що нам усе ж таки дозволять побудувати державну мережу цифрового телебачення і ми будемо розвиватися», - сказав пан Семерей.

Нагадаємо, 29 серпня Миколаївське обленерго за борги вимкнуло електроенергію Миколаївській філії Концерну РРТ, яке є оператором телевізійних і радіопередавачів. У результаті в області зникло аналогове та цифрове ефірне мовлення, а також радіомовлення тих радіостанцій, чиї передавачі розташовані на вежах Концерну РРТ. 31 серпня електропостачання було відновлено.

Іще сім обленерго попередили Концерн РРТ про наміри вимкнути електропостачання філій Концерну через заборгованість за електроенергію. Станом на кінець серпня загальна сума заборгованості Концерну за електроенергію становила 19 млн грн, повідомляв «Детектору медіа» Петро Семерей.

1 вересня Концерн РРТ вимкнув аналогове ефірне телебачення на більшій території України відповідно до постанови уряду. Аналогове ефірне мовлення залишилося на кордоні з Росією та Кримом і в зоні ООС. Також в аналоговому ефірі по всій Україні поки що продовжується мовлення «UA: Першого», регіональних суспільних телеканалів, а також місцевих каналів, які не мають цифрових ліцензій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY