detector.media
03.09.2018 15:26
Український «Міф» отримав два призи на кінофестивалі в Португалії
Український «Міф» отримав два призи на кінофестивалі в Португалії
Українська документальна стрічка «Міф» отримала дві нагороди португальського кінофестивалю Figueira Film Art.

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно на своїй Фейсбук-сторінці.

Фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія «Міф» про життя і загибель українського оперного співака Василя Сліпака став найкращим документальним фільмом фестивалю Figueira Film Art (м. Фігейра, Португалія), а також отримав нагороду за найкращий монтаж.

Український оперний співак Василь Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. У 2015 році під позивним «Міф» Василь Сліпак добровольцем пішов воювати на Донбас і загинув 29 червня 2016 року.

У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.

Зйомки стрічки проходили з серпня 2016 року до квітня 2017-го у Парижі, Львові та на фронті (Світлодарська дуга). Картина стала останньою роботою режисера Леоніда Кантера, який пішов з життя у червні цього року.

Проект «Міф» став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки цього фільму склала 620 тис. грн при загальній вартості виробництва 1 млн 577 тис. 282 грн.

Як повідомляє Держкіно, 5-ий фестиваль Figueira Film Art проходив із 27 серпня до 2 вересня у португальському місті Фігейра. На фестиваль було подано 253 роботи з 40 країн світу, 115 з яких увійшли до конкурсної програми Figueira Film Art-2018.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY