detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
03.09.2018 13:50
Поліція перевіряє факт перешкоджання журналістам Poltavske.TV
Поліція перевіряє факт перешкоджання журналістам Poltavske.TV
29 серпня у Полтаві журналістка Poltavske.TV Анастасія Мацько звернулася до поліції із заявою про перешкоджання комунальниками, які ремонтували дорогу в місті. За даним фактом поліція проводить перевірку

Про перешкоджання повідомляється в сюжеті Poltavske.TV.

Зокрема журналісти намагалися з’ясувати назву компанії, яка займається асфальтним покриттям, а також з’ясувати деталі щодо робіт.

Судячи з сюжету Poltavske.TV, робітники відмовилися надати журналістам таку інформацію.

«Покажіть документи, жіночко! Покажіть документи! Чому ви мене знімаєте?» – сказав один із робітників і затулив камеру рукою.

Журналісти Poltavske.TV звернулися до поліції із заявою про перешкоджання професійній діяльності.

За словами представниці поліції Юлії Степаненко, заяву та пояснення передано до Подільського райвідділу поліції ГУ НПУ в Полтавській області.

У прес-службі ГУ Нацполіції в Полтавській області «Детектору медіа» повідомили, що заява зареєстрована, проводиться перевірка.

«Виїжджала слідчо-оперативна група. Заява зареєстрована. В заяві міститься інформація, що представники комунальної служби відмовилися показувати їй документи. Вони (комунальники – ДМ) її скерували до відповідальних посадових осіб органів місцевого самоврядування, які володіють документацією. Заяву зараз розглядають у відділенні поліції №2. Якщо буде підтвердження якихось протиправних дій, то будуть вживатися відповідні заходи реагування», – пояснили у прес-службі.

Також у поліції повідомили, що необхідні пояснення взято у журналістки та комунальників.

«За тими поясненнями, які зібрані з обох сторін, немає ніякого застосування сили, або протистояння», – додали в прес-службі.

Нагадаємо, у липні 2018 року Інститут масової інфомрації зафіксував в Україні 28 випадків порушень свободи слова, з них 21 випадок – це фізична агресія щодо журналістів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY