detector.media
02.09.2018 22:37
Речниця МЗС – ВВС News: «В Україні немає кризи. Існує агресія Росії проти України»
Речниця МЗС – ВВС News:  «В Україні немає кризи. Існує агресія Росії проти України»
Речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца відреагувала на публікацію ВВС News.

Йдеться про матеріал «Криза в Україні: масова явка на похорон донецького повстанця Захарченка» (Ukraine crisis: Mass turnout for funeral of Donetsk rebel Zakharchenko) за 2 вересня 2018 року.

«Шановна редакціє ВВС World, в Україні немає кризи. Існує агресія Росії проти України. Репортаж має грунтуватися на фактах», - заявила Мар'яна Беца.

Як пише «Українська правда», на ВВС News розмістили публікацію про похорон ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченко, назвавши його «лідером повстанців», які захопили «великі ділянки території» на Донбасі в результаті «повстання» у 2014 році.

У повідомленні, яке розміщене у розділі «Українська криза» (Ukraine crisis) зазначено, що 2 вересня «десятки тисяч людей зібралися, щоб вшанувати пам'ять лідера сепаратистів, підтримуваних Росією», назвавши вибух у кафе «Сепар», де загинув Захарченко, терактом.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY