detector.media
Ярослав Підгора-Гвяздовський
«Детектор медіа»
02.09.2018 17:17
Український фільм вперше дістав премію Венеційського кінофестивалю
Український фільм вперше дістав премію Венеційського кінофестивалю
На 75-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, українсько-італійська стрічка «Ізі» була відзначена премією Kineo Diamond Award. Вперше на Венеційському кінофестивалі, одному з трьох найбільших кінофорумів світу, вручено премію фільму виробництва України.

«Це дуже важлива нагорода, яка наочно демонструє конкурентність української кіноіндустрії. Український кінематограф впевнено заявляє себе не тільки на внутрішньому ринку, але і у світі. Нагорода Венеційського кінофестивалю ще раз підтверджує, що українська культура є частиною європейської, і Україна обов`язково знайде своє місце у сім`ї західних демократій», – прокоментувала «Детектору медіа» один з продюсерів «Ізі» Юлія Чернявська.

Kineo Diamond Award як спеціальний захід Венеційського кінофестивалю вручається 16-й рік поспіль. До журі премії входять критики, журналісти в галузі кіно та кіновиробники. В попередні 15 років премію присуджували Джузеппе Торнаторе і Лаурі Моранте, Бернардо Бертолуччі та Еніо Моріконе, Настасії Кінскі та Маттео Гарроне, Клаудії Кардінале і Сьюзан Сарандон, Наталі Портман і Марко Беллоккіо та іншим.           

Створення драматично-комедійного роад-муві «Ізі» режисера Андреа Маньяні на 58% забезпечила українська сторона, з яких 20% –  Держкіно і 38% від виробничої компанії Fresh Production, а 42% - від італійської. Крім Мінкульту Італії, фільм допоміг профінансувати регіональний аудіовізуальний фонд Фріулі-Венеція-Джулія.

«Ізі» попередньо оцінили на минулорічному кінофестивалі в Локарно, де виконавця ролі Ізі, Нікола Ночелла, відзначили як «найкращого актора» премією незалежних швейцарських кінокритиків Boccalino d'Oro.

На фото продюсерка Юлія Чернявська і режисер Андреа Маньяні

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY