detector.media
02.09.2018 13:06
Керівництво каналу NBC перешкоджало роботі журналіста, який розповів світу про домагання Вайнштейна — ЗМІ
Керівництво каналу NBC перешкоджало роботі журналіста, який розповів світу про домагання Вайнштейна — ЗМІ
Ронану Фарроу (Ronan Farrow) керівництво каналу NBC погрожувало та заважало вести розслідування щодо сексуальних домагань американського кінопродюсера Гарві Вайнштейна.

Про це пише видання The Daily Beats з посиланням на власні джерела.

За історію про Вайнштейна для The New Yorker Ронан Фарроу виборов у 2018 році Пулітцерівську премію. Утім готував розслідування першочергово він для каналу NBC, де працював як журналіст-розслідувач.

«Згідно з багатьма джерелами, які знайомі з цією проблемою, Генеральна радниця NBC News Сьюзан Вайнер зробила серію телефонних дзвінків до Фарроу, погрожуючи «розмазати» його, якщо він продовжить повідомляти про Вайнштейна», — пише видання. 

Також у матеріалі йдеться про те, що керівник NBC News казав Роману, що тема Вайнштейна не надто актуальна.

Крім того, у серпні 2017 року Фарроу хотів їхати до Каліфорнії, щоб провести інтерв'ю з жінкою, яка була готова розповісти на камеру про те, як Вайнштейн її зґвалтував. Журналіст хотів опублікувати цю розмову з іншими даними, які в нього були. Утім керівництво каналу сказало, що для матеріалу необхідно більше інформації і не дозволило Фарроу використовувати ресурси NBC News для інтерв’ю. Ронану довелося орендувати техніку і збирати знімальну команду самостійно.

«Три дні до того, як Ронан і я збиралися поїхати до Лос-Анджелеса, щоб інтерв'ювати жінку з достовірним твердженням про зґвалтування проти Гарві Вайнштейна, мені було наказано зупинитися, не робити інтерв'ю з цією жінкою. І повністю призупинити дослідження», — розповів Times продюсер Річ Макгав (Rich McHugh), який працював над розслідуванням разом з Фарроу.

«Причина, чому Фарроу попросили призупинити дослідження теми в тому, що Ронан просив про відрядження, але на той час на мав ще дозволу на це від NBC News», — пояснив прес-секретар каналу. Він також відкинув усі інші звинувачення.

Нагадаємо, про насильство та домагання з боку Гарві Вайнштейна заявили понад 50 жінок, серед яких відомі акторки Анджеліна Джолі, Сальма Хаєк та Гвінет Пелтроу. Це збурило також потужний рух у соцмережах #metoo.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY