detector.media
31.08.2018 14:12
Уряд частково зберіг аналогове мовлення до 1 травня 2019 року
Уряд частково зберіг аналогове мовлення до 1 травня 2019 року
Кабінет Міністрів України продовжив аналогове мовлення каналів Національної суспільної телерадіокомпанії України, місцевих мовників, які не мають цифрових ліцензій, і передавачів на кордоні з Російською Федерацією, до 1 травня 2019 року.

Відповідну урядову постанову № 667 від 29 серпня 2018 року «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України» оприлюднено 31 серпня на Урядовому порталі та в газеті «Урядовий кур’єр».

У проекті рішення, який розглядався на засіданні уряду 29 серпня, йшлося про збереження аналогового мовлення цих каналів до 31 грудня 2018 року.

Згідно з оприлюдненою постановою, 1 травня 2019 року є кінцевою датою використання технології аналогового телевізійного мовлення для «визначених Національною радою з питань телебачення і радіомовлення каналів мовлення на територіях, що межують з Російською Федерацією та тимчасово окупованими територіями, та каналів мовлення на територіях, де розповсюджуються програми ПАТ “НСТУ” і телерадіоорганізацій місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення».

Нагадаємо, згідно з рішенням уряду, 31 серпня 2018 року має бути вимкнено аналогове телебачення по всій Україні. А в ніч з 31 липня на 1 серпня відбувся перший етап вимкнення в Києві та Кіровоградській області.

18 липня уряд ухвалив зміни до своєї постанови про вимкнення аналогового телебачення щодо збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення (зона ООС і на кордоні з Кримом).

Також готувався ще один проект постанови про збереження аналогового мовлення місцевих і регіональних компаній без цифрових ліцензій, суспільного мовника, а також передавачів на кордоні з Російською Федерацією. Нацрада очікувала, щоб уряд вніс ці зміни на засіданні 29 серпня, розповів у бліц-інтерв’ю «Детектору медіа» відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко.

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) закликала Кабінет Міністрів України і Нацраду не допустити зникнення «більш ніж 50 потужних регіональних та місцевих телекомпаній» у результаті відключення аналогового мовлення, запланованого на 1 вересня 2018 року.

29 серпня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови про вимкнення аналогового ТБ щодо збереження аналогового телемовлення НСТУ, місцевих каналів, що не мають цифрових ліцензій, і передавачів на кордоні з Російською Федерацією. У проекті рішення йшлося про збереження цього мовлення до 31 грудня 2018 року.

Тим часом 29 серпня Миколаївське обленерго за борги вимкнуло електроенергію Миколаївській філії Концерну РРТ, яке є оператором телевізійних і радіопередавачів. У результаті в області зникло аналогове та цифрове ефірне мовлення, а також радіомовлення тих радіостанцій, чиї передавачі розташовані на вежах Концерну РРТ.

Іще сім обленерго попередили Концерн РРТ про наміри вимкнути електропостачання філій Концерну через заборгованість за електроенергію. Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей.

З 18 червня щодня з 6:00 до 18:00 Концерн РРТ вимикає аналогову трансляцію телеканалу «UA:Перший» в дев’яти містах: Білопілля (Сумська область), Вінниця, Дніпро, Ізюм (Харківська область), Київ, Ковель (Волинська область), Одеса, Тернопіль і Чернігів. Причина – заборгованість НСТУ за послуги Концерну РРТ, що виникла у 2018 році через недофінансування НСТУ з державного бюджету.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY