detector.media
31.08.2018 13:37
Кінематографісти пікетували Мінкульт
Кінематографісти пікетували Мінкульт
Сьогодні, 31 серпня, близько 20 кінематографістів провели акцію перед Міністерством культури України на знак протесту проти утворення конкурсної комісії з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії.

Про це «Детектору медіа» повідомила очевидець акції, кіножурналістка Олеся Анастасьєва.

Учасники акції зустрілися з начальником управління сценічного і візуального мистецтва Мінкульту Павлом Білашем і зареєстрували лист-звернення до Мінкульту.

У листі вони просять негайної реакції міністерства на неправомірну, на їхню думку, процедуру утворення конкурсної комісії з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії.

Автори звернення виступають за:

Звернення підписали Незалежна гільдія режисерів України та 26 діячів українського кінематографу.

Нагадаємо, 27 серпня міністр культури Євген Нищук підписав наказ про утворення конкурсної комісії з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії.

Загалом організації запропонували 41 кандидата до складу комісії. До конкурсної комісії не потрапили такі кінематографісти, як Марина Врода, Валентин Васянович, Денис Іванов, Сергій Степанський. Водночас, до неї увійшли люди, які раніше вже входили до складу різних кінокомісій, які затверджує Міністерство.

До складу конкурсної комісії, яка обиратиме членів Ради з державної підтримки кінематографії, увійшли голова Держкіно, троє юристів телевізійних медіагруп, представниця групи, що виробляє телесеріальний і кіноконтент, і четверо діячів кінематографу.

Рада з державної підтримки кінематографії за поданням Держкіно України прийматиме рішення про:

Рада з державної підтримки кінематографії має складатися з дев’ятьох осіб, які призначаються терміном на два роки. Після закінчення дворічного строку повноваження члена ради припиняються автоматично. Одна й та сама особа не може бути включеною до складу ради більше як на один строк поспіль. За свою роботу члени Ради мають отримувати стипендію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY