detector.media
31.08.2018 14:45
За чотири роки Держкіно заборонило до показу 620 фільмів та серіалів
За чотири роки Держкіно заборонило до показу 620 фільмів та серіалів
За 2014-2018 роки Державне агентство України з питань кіно скасувало посвідчення на право розповсюдження і демонстрування або відмовило у його видачі 620-ти фільмам, серіалам та мультфільмам

Відповідний список заборонених до показу кінопродуктів у відповідь на запит «Детектора медіа» надіслало Держкіно.

Зокрема за 2014 рік Держкіно заборонило до показу в Україні 55 фільмів та серіалів, серед яких: «Біла гвардія», «Тарас Бульба», «Службовий роман. Наш час», ДМБ, «Мамо, не сумуй», «Вбити Сталіна», «Вулиці розбитих ліхтарів», «Ментовські війни», «9 рота» та інші.

У 2015 році Держкіно заборонило до показу всього 214 фільмів та серіалів. До забороненого списку потрапили: «Бригада», «Снайпер», «Пани офіцери», «Бійня на Майдані», «Соладти», «Дружина офіцера», «Каменська-1, 6», «Бандитський Петербург-5,6», «Лягавий», «Самара-2», «Всупереч всьому», 12 серія «Сватів», декілька серій «Фізрука», «Дубровський» та багато інших.

У 2016 році «чорного списку» потрапили 155 фільмів, серіалів та мультфільмів. Серед них: 41-60 серії серіалу «Кухня», «Подарунок долі», «Шукаю чоловіка», «Хрещений», «Сімнадцять миттевостей весни», «Віра, Надія, Любов», «Самара», «Вулиці розбитих ліхтарів-12», «Танкистка-4», «Ялинки-2», «Майстер і Маргарита», «Красуня та чудовисько», «Лютий», другий сезон мультсеріалу «Бєлка та Стрєлка. Пустотлива сімейка», «Простоквашино», «Пес у чоботях» та інші.

У 2017 році Держкіно заборонило до показу 66 фільми. Серед них: «Всупереч всьому», «Танкіст», «Кохання у великому місті-3», «Понаїхали тут!», «Свати 1-6», «102 далматинці», «Тихі омути», «Привіт, дуралеї!» Ельдара Рязанова та інші.

З початку 2018 року Держкіно заборонило до показу 130 фільми та серіали. Серед них: «Пристрасті по Чапаю», «Чужа доля», 118 серія серіалу «Моя прекрасна няня», «Штрафбат», «Нічна варта», «Денна варта», «Нюхач», «Нюхач-2», «Гоголь. Найближчий» Миколи Бондарчука, «Чемпіони з підворіття» (2012 рік) режисера Ахтема Сеітаблаєва. Також до «списку» потрапили декілька фільмів режисерки Оксани Байрак – «Хочу дитину», «Тобі справжньому (Історія однієї відппустки)», «Летюча миша»,  «Снігова любов, або Сон у зимову ніч».

Посвідчення були скасовані переважно каналам: «Інтер», «Україна», ICTV, «1+1», СТБ, Новий канал, ТЕТ, К2.

Завантажити повний «список» Держкіно можна тут.

Нагадаємо, у квітні 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав закон №3359 «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)».

Згідно зі ст. 15-1 ЗУ «Про кінематографію», в Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій. Ця заборона поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, вироблених після 1 серпня 1991 року.

Також заборонено демонструвати фільми за участю акторів, внесених до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Як писав «Детектор медіа», на початку листопада 2017 року Держкіно анулювало прокатне посвідчення на російський серіал «Недоторканна», який показував канал «Україна». 10 листопада Держкіно вирішило анулювати прокатне посвідчення російського серіалу «Я дарую тобі щастя», який 7 листопада стартував на телеканалі «Україна». Після анулювання посвідчення канал припинив показ серіалу.

21 листопада Державне агентство з питань кіно скасувало державну реєстрацію та анулювало державні посвідчення на сім телесеріалів. Серед них – шість російських серіалів, які транслювалися в ефірі телеканалу «Україна»: «Другий шанс», реж. Устюгов В.; «Життя розсудить», реж. Медіа С.; «Зламані долі», реж. Демченко М.; «Мезальянс», реж. Кечаєв І.; «Чужі діти», реж. Лейзеров Ю.; «Шукаю чоловіка», реж. Ігнатов П. А також один російський серіал, що транслювався в ефірі телеканалу «Інтер», – «Я подарую тобі кохання», реж. Кечаєв І.

21 грудня 2016 року Держкіно відкликало прокатне посвідчення у серіалу «Старша сестра» на каналi «Україна».

У липні 2017-го Державне агентство з питань кіно анулювало прокатне посвідчення серіалу «Круговорот» («Круговерть»), який анонсував до показу телеканал «Україна». Підстава анулювання – недостовірна інформація в поданих правовласником для отримання прокатного посвідчення документах. 

 

Фото: Вікка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY