detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
31.08.2018 09:25
Концерну РРТ погрожують вимкнути електроенергію в семи областях
Концерну РРТ погрожують вимкнути електроенергію в семи областях
Сім обласних енергопостачальних компаній (обленерго) попередили Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення про наміри вимкнути електропостачання філій Концерну через заборгованість за електроенергію. Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей.

У разі вимкнення електропостачання в цих областях зникне ефірне аналогове і цифрове телебачення та мовлення багатьох радіостанцій, чиї передавачі розташовані на вежах Концерну. 29 серпня саме це сталося в Миколаївській області.

За словами пана Семерея, вежі Концерну РРТ і встановлені на них передавачі залишаються без електрики з 29 серпня. «І ще сім обленерго попередили нас про вимкнення через борги. Загальна сума заборгованості Концерну за електроенергію становить 19 млн грн. За неоплачені рахунки обленерго нараховують ще пеню. Коштів на сплату електроенергії на рахунках Концерну немає. Ми просимо телекомпанії авансом сплатити наші послуги, щоб ми могли хоча б уникнути штрафів і пені», – розповів пан Семерей.

Декілька компаній мають заборгованість перед Концерном РРТ за послуги з трансляції сигналу та обслуговування передавачів. Найбільша сума боргу – в Національної суспільної телерадіокомпанії України. За підрахунками Концерну, станом на 30 серпня борг НСТУ становить 97 млн грн. «Зеонбуд” (провайдер цифрового ефірного телебачення. – Ред.) теж має стару заборгованість 20 млн грн., яка тягнеться тривалий час, а нові рахунки вони сплачують. Телекомпанія 1+1” має борг, але вона його поступово сплачує. В мобільного оператора “Інтертелекому” виникла заборгованість», – розповів гендиректор Концерну РРТ.

За словами пана Семерея, за чинним законодавством Концерн РРТ має сплачувати податки навіть на доходи навіть на не отримані кошти. «Сьогодні ми оплатили 9 млн грн податків», – зазначив він.

«Якщо вимкнуть аналогове телебачення, ми опиняємося взагалі без коштів. Нам залишили аналогове мовлення НСТУ, але перспектив, що НСТУ заплатить, немає, якщо їм не виділять кошти з бюджету. Ми попереджали уряд про ситуацію, в якій опинилися. Сьогодні знову підготували лист на Кабмін», – додав гендиректор Концерну РРТ.

Пан Семерей повідомив, що 30 серпня телеканали «1+1», «2+2» і ТЕТ (усі входять до медіагрупи «1+1 медіа») надіслали до Концерну РРТ листи, в яких попросили не вимикати їхні аналогові передавачі з 1 вересня, а дотримуватися чинних угод між Концерном і телеканалами на розповсюдження сигналу.

Нагадаємо, згідно з рішенням уряду, 31 серпня 2018 року має бути вимкнено аналогове телебачення по всій Україні. А в ніч з 31 липня на 1 серпня відбувся перший етап вимкнення в Києві та Кіровоградській області.

18 липня уряд ухвалив зміни до своєї постанови про вимкнення аналогового телебачення щодо збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення (зона ООС і на кордоні з Кримом).

29 серпня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови про вимкнення аналогового ТБ щодо збереження аналогового телемовлення НСТУ, місцевих каналів, що не мають цифрових ліцензій, і передавачів на кордоні з Російською Федерацією.

Тим часом 29 серпня Миколаївське обленерго за борги вимкнуло електроенергію Миколаївській філії Концерну РРТ, яке є оператором телевізійних і радіопередавачів. У результаті в області зникло аналогове та цифрове ефірне мовлення, а також радіомовлення тих радіостанцій, чиї передавачі розташовані на вежах Концерну РРТ.

З 18 червня щодня з 6:00 до 18:00 Концерн РРТ вимикає аналогову трансляцію телеканалу «UA:Перший» в дев’яти містах: Білопілля (Сумська область), Вінниця, Дніпро, Ізюм (Харківська область), Київ, Ковель (Волинська область), Одеса, Тернопіль і Чернігів. Причина – заборгованість НСТУ за послуги Концерну РРТ, що виникла у 2018 році через недофінансування НСТУ з державного бюджету.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY