detector.media
30.08.2018 13:15
На Дніпропетровщині заблокована мережа інтернет-агітаторів – СБУ (ВІДЕО)
На Дніпропетровщині заблокована мережа інтернет-агітаторів – СБУ (ВІДЕО)
Служба безпеки України повідомляє, що протягом серпня викрила та заблокувала діяльність мережі адміністраторів пабліків соцмереж з Дніпра, Кривого Рогу та Нікополя, «яких російські спецслужби залучили до втручання у майбутні вибори Президента України»

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що адміністратори шукали блогерів та активних дописувачів груп соцмереж, «які за грошову винагороду мали публікувати надіслані з Росії політичні новини», а також мали залучити «підставних» осіб для реєстрації інтернет-сайтів в українському сегменті доменних імен. 

«Мешканець Дніпра мав ще й самостійно відшукати та замовити послуги із просування інтернет-ресурсів та контенту у ІТ-компаніях, розташованих у південно-східних регіонах України. За задумом спецслужб Росії, такі дії мали приховати їхню причетність до поширення "фейкових" новин та популяризації окремих проросійських учасників виборчого процесу», – повідомляє СБУ.

Крім того, як зазначає прес-центр, «виконавці» мали «перекручувати» новини та створити у соціальних мережах групи нібито патріотичного направлення.

«На цих ресурсах була запланована публікація деструктивних матеріалів, у тому числі із закликами до насильницької зміни конституційного ладу України та порушення її територіальної цілісності», – повідомляє СБУ.

За інформацією прес-центру, що слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження про вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, проводяться слідчі (розшукові) дії із збирання доказів.

Нагадаємо, у сепрні СБУ повідомила, що викрила в Одесі, Миколаївській, Херсонській та Житомирській областях вісім осіб, які нібито отримали завдання від російських кураторів активізувати антиукраїнську діяльність напередодні Дня Незалежності та сторіччя відновлення державності.

Фото, відео: прес-центр СБУ

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY