detector.media
30.08.2018 12:10
Генсек ООН занепокоєний станом Сенцова – речник
Генсек ООН занепокоєний станом Сенцова – речник
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш занепокоєний станом здоров'я засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, який у травні оголосив про голодування

Про це йдеться в заяві прес-секретаря генсека Стефана Дюжарріка за результатами брифінга від 29 серпня.

Зокрема повідомляється, що питання щодо Сенцова обговорювалося між генсеком ООН і владою РФ.

«Відповідаючи на запитання, речник повідомив, що генеральний секретар залишається занепокоєним станом здоров'я Олега Сенцова, який наразі голодує більше 100 днів, і, як повідомляється, перебуває у критичному стані», – йдеться у заяві прес-секретаря.

Нагадаємо, що також в липні він звертався до президента РФ Володимира Путіна із закликом проявити акт милосердя по відношенню до українського режисера Олега Сенцова, кримчанина Володимира Балуха та інших українських політв’язнів.

Українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги звільнення його та інших політв'язнів висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та кінематографістиHuman Rights Watch, Уряд КанадиМЗС ШвеціїДерждеп США, культурні діячі Словаччини та ін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY