detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
29.08.2018 18:30
Миколаївській філії Концерну РРТ вимкнули електроенергію – в області зникло телебачення і радіо
Миколаївській філії Концерну РРТ вимкнули електроенергію – в області зникло телебачення і радіо
29 серпня Миколаївське обленерго за борги вимкнуло електроенергію Миколаївській філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, яке є оператором телевізійних і радіопередавачів. У результаті в області зникло аналогове та цифрове ефірне мовлення, а також радіомовлення тих радіостанцій, чиї передавачі розташовані на вежах Концерну РРТ.

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей.

За його словами, загальна сума заборгованості Концерну РРТ за електроенергію по всій Україні сягає 19 млн грн., суму заборгованості Миколаївському обленерго він не зміг уточнити. За його словами, обленерго відновить електропостачання тільки в разі оплати рахунків. Але на рахунках Концерну РРТ немає коштів, зазначив пан Семерей, оскільки Концерн з початку року не отримує коштів за трансляцію сигналу телеканалів і радіостанцій Суспільного мовлення (заборгованість сягнула вже 80 млн грн. через недофінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України). Крім того Концерн зазнає збитків через вимкнення аналогового телебачення. Приміром, у результаті першого етапу вимкнення в Києві та Кіровоградській області з 1 серпня КРРТ втратив 2 млн грн. за місяць.

Концерн РРТ поінформував про ситуацію, в якій опинився, уряд і особисто прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. За словами пана Семерея, кілька тижнів тому пан Гройсман особисто запевнив його, що уряд вирішить питання з повноцінним фінансуванням Суспільного мовника, щоб той зміг сплатити свої борги Концерну РРТ. Але це питання досі не вирішено.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY