detector.media
Алена Каракуца
29.08.2018 16:35
Фонд «Повернись живим» готує до запуску ЗМІ про війну
Фонд «Повернись живим» готує до запуску ЗМІ про війну
Серед авторів нового інтернет-видання будуть і військові

Фонд «Повернись живим» готує до запуску медіа про війну. Про це повідомив сайт каналу «24» з посиланням на голову фонду Віталія Дейнегу.

Як повідомила «Детектору медіа» журналістка та редакторка фонду «Повернись живим» Ольга Омельянчук, сайт матиме два розділи – про війну і про фонд.

Одна частина сайту розповідатиме про діяльність «Повернись живим», на ній також можна буде знайти повну фінансову звітність діяльності фонду. Друга – міститиме матеріали про війну.

«Ми не орієнтовані на новини, це не буде новинне ЗМІ в "класичному розумінні". Але, звичайно, якісь головні події будемо висвітлювати, будемо на них реагувати. Основний упор – фронтові історії та репортажі. Ми називаємо між собою це мікро-ЗМІ, хоча не впевнена, що це найкоректніше визначення. Це буде інтернет-видання. "Фішка" ЗМІ, зокрема, в тому, що для нас пишуть, в тому числі, військові, а велика частина героїв матеріалів – люди, яким допоміг фонд (підрозділу або особисто). Імена експертів, як і точну дату запуску, розголошувати, поки що, не можу, але скажу, що запуск запланований на осінь цього року», – повідомила пані Омельянчук.

За її словами, велика частина роботи над сайтом проходить на волонтерських засадах: «Мова, як про технічну, так і про творчу складову. При цьому передбачений невеликий гонорарний фонд, який ми розраховуємо покривати, в тому числі, за допомогою незалежних грантів».

Над сайтом зараз працюють журналісти Юлія Ворона, Олена Максименко та Анатолій Гаєвський. Також, за словами пані Омельянчук, нове видання планує співпрацювати з телевізійниками: Анастасією Федченко, Юлією Плисенко, Євгеном Назаренко, Юлією Кирієнко, Євгенією Подобною.

Нагадаємо, що голова фонду Віталій Дейнега є ведучим власного відео-блогу на каналі «24».

Фото: фонд "Повернись живим"

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY