detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
29.08.2018 11:55
Нацрада замовить в УДЦР прорахунок 27 ФМ-частот і 5 частот для місцевого цифрового ТБ
Нацрада замовить в УДЦР прорахунок 27 ФМ-частот і 5 частот для місцевого цифрового ТБ
29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила замовити в «Українського державного центру радіочастот» прорахунок 27 ФМ-частот і п’яти частот для розбудови місцевих мультиплексів цифрового телебачення.

Ініціатором прорахунку більшості ФМ-частот є сама Нацрада, а не якісь із мовників. Це частоти в різних регіонах, серед них – великі обласні центри.

Член Нацради Сергій Костинський пояснив, що це замовлення пов’язане з відключенням аналогового телебачення, у зв’язку з яким звільняється частотний ресурс для радіомовлення в ФМ-діапазоні.

Член Нацради Олег Черниш запитав, навіщо Нацрада замовляє нові частоти, коли в резерві є десятки частот, які чомусь не виносяться на конкурс. Сергій Костинськй відповів, що оголошення конкурсів на частоти з резерву плануються у вересні.

Частоти для місцевого цифрового телебачення замовлено на запит чотирьох місцевих телекомпаній: ТРК «Регіон» з міста Синельникове замовила частоту в Дніпрі, ТРК «Союз-ТВ» із Житомира – у Житомирі, ТРК «НТК» з Коломиї – у Дебеславцях, ТРК «3-студія» з Івано-Франківська – в Івано-Франківську та Калуші.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY