detector.media
28.08.2018 20:25
Міжнародна спільнота обурилась через побиття журналіста у Республіці Сербській
Міжнародна спільнота обурилась через побиття журналіста у Республіці Сербській
США, Рада Європи та Асоціація боснійських журналістів висловили обурення через побиття журналіста телеканалу BNTV Владіміра Ковачевича (Vladimir Kovacevic).

Як повідомляє The Associated Press, двоє невідомих у масках напали на журналіста біля його дому. Інцидент трапився в неділю увечері. Ковачевич повертався з роботи після антиурядового мітингу. Нападники били журналіста металевими палицями, після чого втекли з місця події на автомобілі. Про це розповів сам репортер у Twitter та виклав фото з лікарні.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович закликала владу Республіки Сербської покарати винних у нападі на Владіміра Ковачевича. «Це один із декількох тривожних нападів на журналістів та медійників у Боснії та Герцеговині. Влада має докласти зусиль, аби  створити клімат, в якому журналісти можуть працювати вільно і безпечно», - заявила комісар.

Посольство США в Сараєві назвало напади на журналістів «неприйнятними». «Ми рішуче захищаємо право журналістів повідомляти новини, не боячись покарань. Коли журналісти замовкають, страждає суспільство», - йдеться в заяві посольства.

Асоціація боснійських журналістів вважає, що напад на журналіста має на меті залякати незалежні медіа та звинувачують в цьому президента Республіки Сербської Мілорада Додіка. На думку асоціації, він відповідальний за проведення кампанії проти незалежних ЗМІ та вважає журналістів «ворогами, шпигунами та маріонетками іноземців».

Нагадаємо, в минулому році близько 150 сербських інтернет-видань і неурядових організацій влаштували годинний протест проти тиску влади. Згідно з індексом свободи преси «Репортерів без кордонів» Сербія займає 76 місце серед 180 країн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY