detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
28.08.2018 16:30
Управління реклами КМДА не демонтувало банер про політв’язнів з алеї Героїв Небесної сотні – відповідь на запит ДМ
Управління реклами КМДА не демонтувало банер про політв’язнів з алеї Героїв Небесної сотні – відповідь на запит ДМ
У День Незалежності 24 серпня, перед початком військового параду, невідомі прибрали банер про політв’язнів з мосту над алеєю Героїв Небесної сотні, який напередодні вивісили активісти.

Про ситуацію, що набула розголосу у Фейсбуці, «Детектору медіа» розповіла координаторка Медійної ініціативи за права людини Марія Томак.

За її словами, банер з гаслом «Вони досі там. 70 заручників Кремля» над алеєю Героїв Небесної сотні вивісила 23 серпня ініціативна група з активістів, художників, режисерів, журналістів, правозахисників, членів Комітету солідарності. Перед тим подали відповідне повідомлення до КМДА, згідно з чинним законодавством.

«Мені в той же день, тобто ще 22 серпня, подзвонили представники поліції, які отримали від КМДА інформацію про проведення нами акції, і чесно попередили, що 24 серпня відповідати за безпекову ситуацію під час параду буде УДО і "військові" (так вони сказали), тому вони не можуть гарантувати, що банер не знімуть. Рекомендували нам зняти його 24-го рано зранку, а після параду знову повісити. Але ми вирішили цього не робити», – розповіла Марія Томак.

За її словами, зранку 24 серпня банер ще був на місці, а вже на початку параду – зник.

Фото з Фейсбуку Катерини Бутко

«Після параду його знайшли поруч, він був зірваний, але ще достатньо "живий", щоб повісити його назад. Художник Володимир Кузнєцов його і повісив назад того ж дня, 24 серпня. Наступного дня ми всі разом вивісили другий банер ("Що ви зробили сьогодні для їхнього звільнення?") на іншу сторону мосту», – додала координаторка Медійної ініціативи за права людини.

Фото з Фейсбуку Володимира Кузнєцова

«Детектор медіа» звернувся до Київської міської державної адміністрації із запитом щодо зникнення банеру. Відповідь надійшла від Управління з питань реклами КМДА: «На сьогодні Управління з питань реклами наказу щодо демонтажу рекламного засобу, що розміщувався на мосту над алеєю Героїв Небесної Сотні у місті Києві, не видавало, КП Київреклама” його демонтаж не здійснювало». Відповіді на запитання, чи знає КМДА, хто зняв банер і з якої причини, ми не отримали.

«Детектор медіа» також звернувся із запитом до Управління державної охорони та очікує на відповідь.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY