detector.media
27.08.2018 22:18
Мінкульт затвердив конкурсну комісію, яка обиратиме членів Ради з державної підтримки кінематографії (ДОПОВНЕНО)
Мінкульт затвердив конкурсну комісію, яка обиратиме членів Ради з державної підтримки кінематографії (ДОПОВНЕНО)
27 серпня міністр культури Євген Нищук підписав наказ про утворення конкурсної комісії з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії.

Документ оприлюднено на сайті Міністерства культури.

До складу конкурсної комісії, яка обиратиме членів Ради з державної підтримки кінематографії, увійшли:

Відповідальним секретарем комісії Мінкульт призначив головного спеціаліста відділу з питань кіно управління сценічного і візуального мистецтва Мінкульту Юлію Федорчук.

Загалом організації запропонували 41 кандидата до складу комісії. Серед них, зокрема, призерка Канн – володарка «Золотої пальмової гілки» за кращий короткометражний фільм «Крос», режисерка Марина Врода; режисер, член Європейської кіноакадемії Валентин Васянович, який також працював оператором та продюсером на стрічці Мирослава Слабошпицького «Плем’я»; продюсер цього ж фільму, а також фільму «Донбас» Сергія Лозниці, генеральний директор дистриб’юторської компанії «Артхаус Трафік», член Європейської кіноакадемії Денис Іванов; звукорежисер фільму «Плем’я», член Європейської кіноакадемії Сергій Степанський. Жоден з них до складу комісії Мінкульту не потрапив. Водночас, до неї увійшли люди, які раніше вже входили до складу різних кінокомісій, які затверджує Міністерство. «Детектор медіа» звернувся до відомства з проханням прокоментувати механізм формування комісій.

Нагадаємо, 27 липня Міністерство культури оголосило про початок прийому документів від організацій для відбору членів конкурсної комісії, яка обиратиме членів Ради з державної підтримки кінематографії – нового органу, створення якого передбачає закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений 23 березня 2017 року.

Рада з державної підтримки кінематографії за поданням Держкіно України прийматиме рішення про:

Рада з державної підтримки кінематографії має складатися з дев’ятьох осіб, які призначаються терміном на два роки. Після закінчення дворічного строку повноваження члена ради припиняються автоматично. Одна й та сама особа не може бути включеною до складу ради більше як на один строк поспіль. За свою роботу члени Ради мають отримувати стипендію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY