detector.media
25.08.2018 16:12
У Москві під час акції в пам'ять про «Демонстрацію сімох» затримали активістку із плакатом про Сенцова
У Москві під час акції в пам'ять про «Демонстрацію сімох» затримали активістку із плакатом про Сенцова
Російські поліцейські затримали онуку учасниці «Демонстрації сімох» 1968 року Наталії Горбаневської. Ганна Красовицька стояла з плакатом на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який понад три місяці голодує в російській колонії. Плакат поліцейські відібрали.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Також на Червоній площі було затримано політика Леоніда Гозмана і правозахисника Сергія Шарова-Делоне, які намагалися розгорнути плакат «За нашу і вашу свободу» в пам'ять про «Демонстрацію сімох», яка відбулася 50 років тому акції. Шаров-Делоне - двоюрідний брат Вадима Делоне, який брав участь в тій акції.

Затриманих відвезли до поліцейського відділку, всі плакати забрали. Шарова-Делоне пізніше відпустили. Його звинувачують в порушенні правил проведення мітингу.

Повідомляється, що на сьогоднішній акції також був присутній учасник «Демонстрації сімох» Павло Литвинов і ще кілька десятків людей.

Сьогодні виповнюється 50 років з дня проведення «Демонстрації сімох», учасники якої 25 серпня 1968 протестували проти придушення «Празької весни» у Чехословаччині.

Як відомо, режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега, судячи з його листа, «катастрофічний». За її словами, режисер написав їй, що «кінець близький».

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY