detector.media
25.08.2018 14:10
Facebook, Google, Microsoft та Twitter проведуть нараду щодо можливого втручання РФ у вибори - ЗМІ
Facebook, Google, Microsoft та Twitter проведуть нараду щодо можливого втручання РФ у вибори - ЗМІ
На минулому тижні керівник підрозділу Facebook з політики в сфері кібербезпеки Натаніель Глейхе запропонував представникам 10 найбільших технологічних компаній зібратися в штаб-квартирі Twitter у Сан-Франциско.

Про це повідомляє портал BuzzFeed з посиланням на лист, який опинився в їньому розпорядженні.

«Протягом останніх декількох тижнів ми мали намір організувати бесіду в продовження обговорень в нашій сфері з інформаційних операцій, захисту виборів та роботи, яку ми всі виконуємо, щоб впоратися з цими викликами», - йдеться в листі.

Нарада, як говориться у листі, буде складатися з трьох частин: кожна компанія представить роботу, яку виконала для боротьби з інформаційними операціями; буде дискусія щодо проблем, з якими стикається кожна компанія; і також обговорюватиметься, чи повинна така зустріч стати регулярним явищем.

Видання повідомляє, що у травні подібна зустріч вже проходила в офісі Facebook, на ній були присутні представники ФБР і міністерства внутрішньої безпеки США.

Як відомо, підвищену увагу влади до, зокрема, Facebook і Twitter було викликано тим, що вони досить повільно відреагували на повідомлення про використання іноземними спецслужбами їхніх платформ для впливу на користувачів напередодні виборів у США 2016 року.

У лютому проти 13 громадян Росії в США були висунуті обвинувачення у втручанні в американські президентські вибори.

За версією слідства, всі обвинувачені є співробітниками Агентства інтернет-досліджень, яке базується в Санкт-Петербурзі і яке західні ЗМІ називають «фабрикою тролів» та підозрюють у спробах вплинути на американських виборців.

Після лютневих обвинувачень, відзначає видання, Facebook, Twitter, Reddit, Tumblr і YouTube як мінімум один раз проводили «чистки» акаунтів, нібито пов'язані з діяльністю іноземних агентів.

Нагадаємо, що у листопаді в США пройдуть вибори в Сенат і Палату представників, а також губернаторські вибори в низці штатів. Як повідомлялося, компанія Facebook знайшла групу акаунтів у однойменній соцмережі та в Instagram, які ймовірно причетні до кампанії з впливу на ці вибори.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY