detector.media
24.08.2018 23:26
Вакарчук під час концерту на «Олімпійському» закликав звільнити Сенцова та присвятив йому пісню
Вакарчук під час концерту на «Олімпійському» закликав звільнити Сенцова та присвятив йому пісню
Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук під час концерту на НСК Олімпійський 24 серпня закликав звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує у російській колонії понад 100 днів.

Про це повідомляє «Громадське».

Зазначається, що у перерві між піснями Вакарчук оголосив промову із закликом звільнити політв'язнів.

«В цей день, коли ми тут, є ті, хто не з нами. Це патріоти України, політв'язні. І я не просто присвячую пісню, я вимагаю звільнити... Наші в’язні мають бути звільнені», - наголосив артист.

Вакарчук присвятив Сенцову пісню «Коли тобі важко».

«Для Олега Сенцова та інших - наступна пісня», - сказав лідер гурту «Океан Ельзи».

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги звільнення його та інших політв'язнів висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та кінематографістиHuman Rights Watch, Уряд КанадиМЗС ШвеціїДерждеп США, культурні діячі Словаччини та ін.

Фото: Громадське

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY