detector.media
24.08.2018 10:00
Держсекретар США у розмові з головою російського МЗС закликав звільнити Сенцова
Держсекретар США у розмові з головою російського МЗС закликав звільнити Сенцова
Глава Держдепартаменту США Майкл Помпео під час телефонної розмови 23 серпня закликав міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова, який понад три місяці голодує в російській колонії.

Про це повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

«Держсекретар Майкл Помпео сьогодні поговорив з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим про українського політичного в'язня Олега Сенцова, який вже понад три місяці голодує в російській в'язниці. Секретар відзначив нашу стурбованість здоров'ям Сенцова і закликав Росію негайно звільнити Сенцова та всіх українських політв'язнів», - йдеться в повідомленні.

На сайті російського відомства про розмову щодо Сенцова повідомили коротко.

«Майкл Помпео торкнувся питання Сенцова, який відбуває покарання за звинуваченням в участі в терористичній діяльності, на що йому було дано відповідні роз'яснення», - зазначили в МЗС РФ.

Як відомо, режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега, судячи з його листа, «катастрофічний». За її словами, режисер написав їй, що «кінець близький».

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY