detector.media
21.08.2018 17:27
У Криму суд відклав розгляд апеляції на арешт блогера Мемедемінова
У Криму суд відклав розгляд апеляції на арешт блогера Мемедемінова
Підконтрольний РФ «Верховний суд» в анексованому Криму відклав до 23 серпня розгляд апеляційної скарги на продовження терміну тримання під вартою блогера та активіста Нарімана Мемедемінова.

Про це повідомляє «Громадське радіо».

Зазначається, що Мемедемінов брав участь у судовому засіданні за допомогою відеозв’язку: його не змогли доправити до суду через вихідний у зв’язку зі святом Курбан-байраму. До будівлі суду прийшли приблизно півсотні людей, аби підтримати його.

На початку засідання Мемедемінов попросив перенести розгляд клопотання, оскільки, за його словами, конференц-зв’язок обмежує його участь у судовому процесі. Активіст пояснив, що копію апеляційної скарги адвоката йому принесли сьогодні, тому у нього не було можливості підготуватися. Також Мемедемінов зазначив, що сьогодні перший день важливого для мусульман свята.

Суддя Олексій Козирєв вирішив перенести розгляд апеляційної скарги на 23 серпня на 11:00.

Як писав «Детектор медіа», вранці 22 березня 2018 року активіста Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

14 травня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що Мемедемінова відвезли на психіатричну експертизу.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Наприкінці червня 2018 року Мемедемінова знову помістили до психлікарні. За словами його адвоката, лікарі психіатричної лікарні Сімферополя здивовані, чому блогера направили на стаціонарну психіатричну експертизу.

13 серпня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя на закритому засіданні продовжив термін тримання під вартою до 15 жовтня. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY