detector.media
21.08.2018 14:05
У липні найбільше матеріалів із ознаками замовності в інтернет-ЗМІ стосувалися УПЦ (МП) та Медведчука - ІМІ
У липні найбільше матеріалів із ознаками замовності в інтернет-ЗМІ стосувалися УПЦ (МП) та Медведчука - ІМІ
Дослідження ГО «Інститут масової інформації» (ІМІ) показало, що 80% від загальної кількості матеріалів із ознаками замовності, розміщених онлайн-виданнями у липні, стосувалися Української православної церкви Московського патріархату та Віктора Медведчука.

Про це йдеться на сайті організації.

Експерти ІМІ досліджували стрічки новин десяти популярних українських інтернет-видань.

За результатами моніторингу, лідером з розміщення матеріалів з ознаками замовності став сайт «УНІАН» (72 матеріали з ознаками замовності, переважно на користь УПЦ (МП)).

Не було виявлено подібних матеріалів у центральних стрічках новин сайтів «Українська правда» та «Страна».

Найбільше матеріалів із ознаками замовності стосувалися діяльності Української православної церкви Московського патріархату та Російської православної церкви – 50% від загальної кількості матеріалів. Новини та компліментарні репортажі стосувалися Хресної ходи та святкування чергової річниці Хрещення Русі.

42% матеріалів з ознаками замовності були політичними, 8% стосувалися комерційних компаній.

Серед політичних матеріалів, найбільше джинси стосувалося діяльності партії «За життя» та її нового члена Віктора Медведчука – 30%, по 7% матеріалів стосувались Олега Ляшка та Юлії Тимошенко.

Зазначається також, що у третьому кварталі 2018 року кількість неналежно маркованих рекламних матеріалів та матеріалів з ознаками замовності в інтернет-ЗМІ зріс більш ніж удвічі порівняно із другими кварталом цього року: 159 випадків проти 68. 

З повним текстом дослідження можна ознайомитися тут.

Методологія дослідження доступна на сайті ІМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY