detector.media
21.08.2018 11:31
Чеські кінематографісти оголосили голодування на підтримку Сенцова
Чеські кінематографісти оголосили голодування на підтримку Сенцова
Український режисер Олег Сенцов з 14 травня голодує в російській колонії з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів. Сьогодні – 100-й день його безстрокового голодування.

Сьогодні, 21 серпня, чеські кінематографісти розпочали «ланцюгове» голодування на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Радіо Прага» з посиланням на чеське інформаційне агентство ЧТК.

Одним із ініціаторів акції став чеський документаліст, член Асоціації режисерів, сценаристів і драматургів (ARAS) Віт Янечек. Скільки буде тривати голодування, наразі не повідомляється. 

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY