detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
20.08.2018 16:56
Радіо «Хіт FM» запускає програму для вивчення української мови
Радіо «Хіт FM» запускає програму для вивчення української мови
Програма «Українське – це просто» виходитиме в ефір «Хіт FM» по буднях о 18:30.

Про це повідомили сьогодні, 20 серпня, на прес-конференції в «Укрінформ».

Програма «Українське – це просто» складатиметься з однохвилинних випусків, під час яких слухачам розповідатимуть про правильне використання українських слів та виразів.

Ведучою нового проекту стала кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови та прикладної лінгвістики Інституту філології Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка Оксана Бас-Кононенко. «Багато хто хоче заговорити українською мовою, але, можливо, не наважується. Ми пропонуємо легкий формат – ненав’язливі, короткі випуски про мову», – прокоментувала вона.

За словами контент-директорки «Хіт FM» Анни Лісовської, уже записано 20 випусків програми. Планується, що згодом проект виходитиме ще на п’яти каналах радіогрупи «ТАВР Медіа». «Ми розпочнемо з легких слів, які ми, можливо, часто використовуємо неправильно, а далі будемо насичувати ефір, перейдемо до фраз, фразеологізмів тощо», – розповіла вона.

Проект ініціювало Міністерство інформаційної політики України на виконання указу Президента «Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України».

За словами радниці міністра інформполітики з питань міжнародної комунікації Марини Соботюк, на програму не було витрачено жодної копійки з державного бюджету. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY