detector.media
20.08.2018 16:09
Лінас Лінкявічюс закликає РФ звільнити Сенцова та інших політв’язнів
Лінас Лінкявічюс закликає РФ звільнити Сенцова та інших політв’язнів
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вкотре закликав РФ негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова та решту політв'язнів Кремля

Про це він написав у Twitter.

«Завтра виповниться 100 днів голодування Олега Сенцова у російській в'язниці. Він перебуває на межі життя та смерті. Ми ще раз закликаємо Росію звільнити незаконно затриману, невинну людину та решту українських політв'язнів», – написав глава МЗС Литви.

Нагадаємо, Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY