detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
20.08.2018 13:41
«112 Україна» припинив співпрацю з «Радіо Свобода» через зміну редполітики та топ-менеджменту каналу – Симоніна
«112 Україна» припинив співпрацю з «Радіо Свобода» через зміну редполітики та топ-менеджменту каналу – Симоніна
Головний продюсер української редакції «Радіо Свобода» Наталя Симоніна пов’язує відмову каналу «112 Україна» співпрацювати з проектом «Радіо Свобода» зі зміною редакційної політики та топ-менеджменту каналу у червні 2018 року. Програма «Донбас. Реалії» продовжить виходити в ефірі регіональних партнерів «Радіо Свободи»

Про це вона повідомила у коментарі «Детектору медіа».

Пані Симоніна сказала, що редакція «Радіо Свобода» шкодує про рішення каналу «112 Україна».

«Програми "Донбас Реалії" і "Завтра" - зразок дотримання журналістських стандартів. Програма "Донбас Реалії" – єдина в Україні, яка показує, як живуть люди на окупованій території. Програми виходили з високими показниками, регулярно потрапляли до ТОП-5 передач каналу за рейтингом. Вихід в ефір "Донбас Реалій" дозволив каналу збільшити показники слоту в 1,8 рази», – прокоментувала пані Симоніна.

Вона також назвала можливі причини припинення співпраці.

«Я повязую відмову співпрацювати зі зміною редакційної політики та топ-менеджменту каналу у червні. Це моя особиста думка. Останні два з половиною місяці за ефіром каналу глядачі могли помітити, що кількість матеріалів, повязаних з Віктором Медведчуком збільшилася; ті експерти й політики, які раніше не зявлялися в ефірі, теперчасті гості. Не думаю, що зміна редакційної політики повязана з бажанням колективу каналу, який я дуже поважаю за професійність і відданість роботі. За півтора роки співпраці ми жодного разу не стикалися з тиском чи-то цензурою з боку каналу. Дякую всім і шкодую, що аудиторія каналу більше не зможе отримувати зважену, збалансовану, повноцінну інформацію від "Радіо Свобода"», – додала вона.

За словами головного продюсера, програма продовжить виходити в ефір регіональних партнерів: «І ми вже ведемо переговори про співпрацю з національними мовниками».

«Детектор медіа» також чекає коментарів від «112 Україна».

Нагадаємо, 20 серпня «Радіо Свобода» повідомила, що телеканал «112 Україна» в односторонньому порядку розірвав з нею співпрацю. На каналі виходила телепрограма «Радіо Свободи» «Донбас.Реалії».

У своїй заяві «Радіо Свобода» з посиланням на «Детектор медіа» зауважує, що у червні 2018 року на каналі «112 Україна» змінився головний продюсер і українські медіа-експерти відтоді помітили зміщення акцентів у редакційній політиці, зокрема різке збільшення цитування українського політика, наближеного до Кремля, Віктора Медведчука.

Канал «112 Україна» з 2017 року транслював щотижневу телевізійну програму «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії», у співпраці виходили щотижневі проекти «Воєнний Щоденник» і «Завтра».

На фото - Наталя Симоніна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY