detector.media
20.08.2018 12:05
«Радіо Свобода» повідомила, що канал «112 Україна» розірвав з нею співпрацю
«Радіо Свобода» повідомила, що канал «112 Україна» розірвав з нею співпрацю
«Радіо Свобода» повідомляє, що з 20 серпня телеканал «112 Україна» в односторонньому порядку розірвав з нею співпрацю. На каналі виходила телепрограма «Радіо Свободи» «Донбас.Реалії»

Про це представники телеканалу повідомили в офіційному листі американську Раду директорів мовлення (BBG), що відповідає за розповсюдження програм, йдеться на сайті «Радіо Свобода».

Повідомляється, що юридичні особи «112 Україна» пояснюють це рішення «запуском нових телевізійних проектів, присвячених актуальним подіям суспільно-політичного життя та необхідністю виділення під це телевізійного часу».

«Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа висловлює жаль з приводу цього рішення, яке позбавить телеглядачів каналу «112 Україна» ексклюзивних матеріалів наших кореспондентів про події на сході Україні та на міжнародній арені», – заявила речниця Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа Джоанна Левісон.

«Наша місія полягає у тому, щоб без цензури надавати українцям точну інформацію про серйозні проблеми, з якими вони стикаються. І ми будемо й надалі шукати нових партнерів та платформи для зв’язку з нашою аудиторією», – сказала вона.

«Радіо Свобода» з посиланням на «Детектор медіа» зауважує, що у червні 2018 року на каналі «112 Україна» змінився головний продюсер і українські медіа-експерти відтоді помітили зміщення акцентів у редакційній політиці, зокрема різке збільшення цитування українського політика, наближеного до Кремля, Віктора Медведчука.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до прес-служби «112 Україна».

Нагадаємо, канал «112 Україна» з 2017 року транслював щотижневу телевізійну програму «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії», у співпраці виходили щотижневі проекти «Воєнний Щоденник» і «Завтра».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY