detector.media
19.08.2018 14:35
Читачі виявили у видавництва «Ранок» книгу з «російським» Кримом; видавництво пообіцяло зняти її з продажу
Читачі виявили у видавництва «Ранок» книгу з «російським» Кримом; видавництво пообіцяло зняти її з продажу
У книзі «Рослинний світ» намальовано карту, де Крим та Росія позначені одним кольором, а решта України - іншим.

Про це повідомив у Facebook блогер та науковець Антон Сененко.

«Вчора друзі Сергія Громенка віднайшли справжню зраду у книзі "Рослинний світ" видавництва "Ранок". Там Крим був позначений не тим само кольором, що й Україна. Окрім цього дніща, з'явився ще й коментар працівниці Ранку, що, мовляв, усі тут невігласи і не розуміють, що Україна - то Європа, а Крим - то Євразія», - написав він, додавши відповідні фото та скріншоти.

Журналіст Сергій Громенко, який згадується в дописі, першим повідомив про помилку в книзі, посилаючись на інформацію від свого друга Олександра Сапронова. Проте саме блогеру Сененку видавництво надало коментар щодо цієї ситуації.

«Я попросив корпорація "Ранок" прокоментувати ці дивні географічні відкриття.
Щойно отримав їхній коментар. Обіцяють зняти книгу з продажу. Таки це не про частини світу, а або недбальство, або злочин», - зазначив Антон Сененко.

Також користувачі поширили у Facebook коментар видавництва ймовірно щодо заяви адміністратора спільноти Марини Довганової, наведеної вище, яка намагалася пояснити ілюстрацію в книзі. Від імені видавництва стверджується, що співробітницю буде усунено від виконання обов'язків.

Нагадаємо, раніше агентство Bloomberg опублікувало інфографіку з картою України без Криму. Посольство України в США закликало видання виправити карту і «не грати в російські агресивні ігри та пропаганду».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY