detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
17.08.2018 15:40
«Четверта влада» подаватиме до суду на «Інформатор» (ДОПОВНЕНО)
«Четверта влада» подаватиме до суду на «Інформатор» (ДОПОВНЕНО)
Головний редактор рівненського інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада» Володимир Торбіч подаватиме до суду на видання «Інформатор» (informator.news) за «розповсюдження неправдивої інформації». У редакції «Інформатора» кажуть, що нічого не спростовуватимуть

Про свої наміри подати на видання досуду головред «Четвертої влади» повідомив у Facebook.

«Після розслідування "Четвертої влади" про онкобізнес у Рівному, ресурс партії Ляшка informator.news поширив про нас брехню, за яку ми змусимо їх відповідати в судіТреба буде вимагати не лише спростування, як до цього, а й грошової компенсації», – написав він.

«Детектору медіа» головред повідомив, що ймовірно подаватиме позов у вересні: «Вже спілкувався з адвокаткою. Десь у вересні, коли всі повиходять з відпусток, подамо позов як на того, хто оприлюднив цю брехню, так і на тих, хто її поширює (принаймні на тих, кого встановимо як реальних осіб)».

У коментарі «Детектору медіа» редакція «Інформатора» повідомила, що не спростовуватиме опубліковану інформацію.

«Питання джинси і об'єктивності української журналістики є дуже важливим у вітчизняному медіапросторі та для нашого сайту зокрема. Ми вважаємо, що наш матеріал є правдивим та об'єктивним. Ми не будемо писати спростування», – відповіла редакція видання.

Зазначимо, своїй публікації «Інформатор» повідомляє, що «Четверта влада» нібито співпрацює з «Батьківщиною» та що авторка матеріалу про онкобізнес Катерина Романік є помічником-консультантом керівника обласної партійної організації, голови фракції партії ВО «Батьківщина» в облраді Миколи Кучерука.

«Тому не дивно, що саме Катерина Романік та "4 влада" стали інформаційним рупором "Батьківщини"», – робить висновок informator.news.

«Четверта влада» призупинила співпрацю з журналісткою. Головред видання пояснив, що це сталося через «конфлікт інтересів», бо журналістка «порушила редакційні правила Агенції журналістських розслідувань», не повідомивши редакцію про те, що має посвідчення помічника-консультанта депутата облради від «Батьківщини» Миколи Кучерука.

На своїй сторінці у Facebook пані Романік написала, що безпартійна та продовжить далі робити розслідування.

«Я безпартійна. І це факт. Посвідчення ж у голови обласної ради попросила лише для того, аби вільно відвідувати засідання сесій і збирати матеріали проти корупціонерів і злочинців. Бо на той період я не мала посвідчення журналіста. Там я і дізналася, що пенсіонера Максимяка знову «сватають» у головні лікарі онкодиспансеру.

Тож, не зважаючи на увесь бруд в мою адресу, нагадаю вам, панове корупціонери. Яжурналіст. І тому мені ніхто не затулить рота і не заборонить говорити правду. А подібні замовні публікації на сумнівних партійних ресурсах лишень підливають масла у вогонь», - написала вона.

Пан Торбіч вважає, що «для поширення брехні» про «Четверту владу» сайт «Інформатор» нібито створив у Facebook сторінку «Стоп, джинса!». Наразі на сторінці опублікований один матеріал – з сайту informator.news.

«Детектору медіа» адміністратор сторінки «Стоп, джинса!» у Facebook повідомив, що вона створена не медіа, а «небайдужими громадянами, які проти джинси у ЗМІ». Однак адміністратор не назвав прізвище засновника сторінки.

У редакції «Інформатора» «Детектору медіа» повідомили, що не мають відношення до цієї сторінки: «Ми не маємо відношення до представленої вами («Стоп, джинса!» – ДМ) сторінки Facebook. Наш матеріал, скоріш за все, був використаний згаданою вами сторінкою».

«Детектор медіа» стежитиме за розвитком подій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY